hren
 
10 GODINA OD LUKŠIĆA DO MALAČKE
Desetu godinu zaredom braniteljska udruga Lučonoše Domovinkog rata, u povodu Dana grada Kaštela, organizirala je memorijalni hod od spomenika Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću do spomen obilježja poginulim braniteljima na Malačkoj, koji ove godine nosi naziv „Domovini odani, nikom prodani“ 
Uz udrugu Lučonoše i potporu Grada Kaštela, ove su godine u organizaciji sudjelovali i predstavnici Ćepina te njihove braniteljske udruge, a na mimohod su pristigli predstavnici više od trideset različitih braniteljskih udruga i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz cijele Hrvatske, odnosno više od 200 sudionika.
Prije samog početka sve sudionike ovog događanja pozdravili su predsjednik Lučonoša Ante Duvnjak, državni tajnik Ivan Vukić, županijski pročelnik Petar Gabrić te kaštelanski dogradonačelnik Grgica Benutić.
 
Dio gostiju, nije mogao sudjelovati u samom pješačenju, no veći dio tijekom tri sata prošao je zahtjevan put od Lukšića do Malačke, a sve s ciljem čuvanja uspomene na hrabrost hrvatskih branitelja te one koji su položili svoje živote na oltar Domovine.
 
Sudionici mimohoda po dolasku na Malačku proveli su kratko vrijeme u zajedničkom druženju te odavanju počasti poginulim braniteljima u spomen obilježju, a službu riječi ovog je dana predvodio don Ivan Delić. Cijelu atmosferu upotpunili su mladi tamburaši pristigli s delegacijom Ćepina.
 
Nakon Malačke gosti su se ponovno vratili u Kaštel Lukšić, gdje je u dvorcu Vitturi bila održana promocija spota „Lučonoše“ za koji je tekst napisao Ante Nadomir Tadić Šutra, a uglazbili Sinovi Hercegovine te promocija dokumentarnog filma „Koracima istine“, koji govori o mimohodima diljem Hrvatske, u područja ratnih zbivanja, za koji scenarij i režiju potpisuje Ante Duvnjak.
 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij