hren
 

DOMINACIJA POJEDINAČNIH SPORTOVA
Iako najčešće percipiran kao grad odbojke, Kaštela iz godine u godinu pokazuju i da su grad ostalih sportova, a da je tako svjedoče i prošlogodišnji uspjesi kaštelanskih sportaša iz različitih sportova, koji su zadali težak zadatak Komisiji za izbor najboljih sportaša. No, iako su imali težak zadatak, članovi Komisije bili su složni, najbolji kaštelanski sportaš je Luka Žuljević, borac kick boxing kluba Unirent, a najbolja sportašica judašica JK Dalmacijacement Katarina Krišto.

Komisija sastavljena od sportskih djelatnika i novinara titulu najuspješnijeg kaštelanskog sportaša dodijelila je Luki Žuljević zbog više prvih i drugih mjesta u full contactu, K1, low kicku na državnom prvenstvu, seniorskom europskom prvenstvu, natjecanju Svjetskog kupa  te kao najboljem borcu, po izboru Kick boxing saveza u Hrvatskoj za 2018. godinu.

- Red, rad, disiplina, krv i znoj – kratko je svoje uspjehe obrazložio Žuljević, koji je pobjedu odnio ispred dizača utega Ensara Musića te košarkaša KK Ribola Marija Krešića.

Katarina Krišto bila je najbolja među djevojkama jer je, između ostalog, osvojila prvenstvo Hrvatske, drugo mjesto na prventvu za mlađe seniorke, prva i druga mjesta na natjecanjima Europskog kupa, članica je kadetske i juniorske reprezentacije... Iza Krišto na ovom su se proglašenju plasirale dizačica utega Ada Mulaosmanović te tenisičaica Tena Lukas.

U konkurenciji ženskih ekipa, dosadašnji primat odbojkašicama, ove su godine oduzele članice dizačkog kluba Kaštela, čije su članice na natjecanjima osvajale cijeli niz medalja, a zauzele su i ekipno treće mjesto na prvenstvu Hrvatske. Među ekipama drugo mjesto pripalo je OK Marina Kaštela, a treće OK Kaštela.

Čast odbojke obranili su momci iz OK Mladost Ribola Kaštela, koji su to zaslužili prošlogodišnjom, još jednom uspješnom sezonom. Drugo mjesto osvojili su dizači utega, dok su treći bili judaši JK Dalmacijacement.

Ovaj izbor, kick boksačkoj legendi, Miljenku Šarcu, donio je titulu najboljeg trenera u prošlo godini, jer je Šarac sa svojim borcima osvojio Svjetsko kadetsko prvenstvo, Europsko seniorsko prvenstvo te državno seniorsko prvenstvo.

Priznanje i nagrade najboljima ove su večeri uručili pročelnica Sandra Zokić, dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić, kao i gradonačelnik Denis Ivanović, koji je sportašima čestitao na rezultatima, zahvalio im za promidžbu grada Kaštela te poželio mnogo uspjeha i u narednim natjecanjima.

Posebno emotivno ove večeri bilo je pri dodjeli Trofeja Zajednice športskih udruga, koji se dodjeluje za životno djelo, koji je posthumno dodijeljen Mirku Parčini.

- Mirko Parčina bio je dugogodišnji sportaš i sportski djelatnik, pionir judo sporta u Kaštelima, osnivač Zajednice sportskih udruga i njen dugogodišnji predsjednik. Zbog njegovog iznimnog doprinosa razvoju sporta u Kaštelima, ali i šire i sportskih uspjeha , odlučili smo ovj trofej dodijeliti upravo njemu, odnosno njegovoj obitelji, a donijeli smo i odluku da će od sljedeće godine ovaj trofej nositi upravo ime Mirka Parčine – kazala je predsjednica ZSU Mirjana Milić.

Nagradu je preuzela kći Mirka Parčina, koja je ujedno ovom prigodom, Gradskoj knjižnici i ZSU donirala knjige čiji je autor bio njen otac.

Ni ove godine nisu izostala priznanja mladim perspektivnim sportašima, kojima su ista uručili Mirjana Milić i Ivica Brkić, a to su Petar Stahović, Ivan Biljaka, Antonio Klepo, Ivan Omašić, Manuel Šutić, Niko Romić, Josip Džakula, Karlo čajić, Andre Šalov, Annabela Marjanović, Antonela Biliškov, Katarina Lukas, Jelena Zdilar, Katarina zdilar, Domagoj Križić, Bruno Elez, Ivan Rozga, Petar Vujić, Luka Šimleša, Deni Čavka, Gabriel Injić, Luka Uglešić, Josip MIlković, Josip Žeravica, Marko Veljača, Toni Dželalija, Ivan Dražin, Filip Malnar, Dea Cuculić, Sara Kelić, Sara Omašić, Stipe Iličić, Marta Antonov, Marin Grgantov, Stipe Poljak, Matea Šustić, Lovre Zekić, Antonija Stojan, Mia Ninčević, Mihael Kranjac i Kata Sučić, .

Ovom prilikom Kineziološki fakultet u Splitu darivao  je sa po tisuću kuna dvoje najperspektivnijih mladih sportaša, Andreu Šalov iz twirling kluba Kaštela te Luku Uglešića iz KBK Unirent.

U glazbenom dijelu, ove je večeri nastupio Nedo Kovačev, uz kojeg su mladi sportaši i zapjevali,  a cijeli program vodila je Marijana Vulas.

Foto: Luka Ištuk

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul