hren
 

VATROGASCI, POLICIJA I VLASTITI POGON U AKCIJI
Mnogi Dalmatinci pa i Kaštelani u noći s petka na subotu nisu spavali jer su udari orkanske bure tresli vrata i prozore, nosili crjepove s krovova, čupali stabla i prevrtali vozila. U cijeloj situaciji najaktivnije su bile dežurne službe, a bura je pune ruke posla zadala i kaštelanskim vatrogascima te djelatnicima Vlastitog komunalnog pogona.

Udari bure ove su noći bili iznimno jaki pa su tako na Marjanu zabilježeni udari bure do 176 km/h, što je najviša zabilježena brzina vjetra ikada na tom mjestu.

Dojave u dežurne vatrogasne službe i policiju stizale su tijekom cijele noći, a posebno u ranim jutarnjim satima.

U Donjim Kaštelima zabilježeno je rušenje više stabala, od čega jedno i na Cestu dr. Franje Tuđmana, a u Donjim kaštelima zabilježen je i pad stupa električne rasvjete pa su na terenu i djelatnici HEP-a. Stabla su padala i na Dudanovom putu u Kaštel Kambelovcu, u Kaštel Sućurcu i na još ponekom gradskom području, a polomljenih grana ima posvuda.

U uklanjanju stabala i grana s prometnica sudjeluju dežurni vatrogasci DVD-a Kaštela, kao i djelatnici Vlastitog pogona, a u pomoć kolegama priskočit će i vatrogasci DVD-a Gomilica i DVD-a Mladost.

Članovi DVD-a Mladost, nešto prije 6 sati imali su i intervenciju u ulici Pape Ivana Pavla II, pokraj Metroa, gdje je bura prevrnula parkirani kamion iz kojeg je procurilo gorivo, što su vatrogasci sanirali.

Vatrogasci iz Gomilice i Sućurca pomagali su noćas solinskim kolegama s nekoliko vozila i više vatrogasaca, u gašenja požara u Kliškom polju, nedaleko od Majdana. Posao je, unatoč vjetru, uspješno okončan.

U Donjim Kaštelima zabilježen je i pad željezne šipke na osobni automobil, a na svim kaštelanskim ulicama zabilježen je veći broj kontejnera za smeće, koje je bura izgurala s njihovih mjesta.

Prema zadnjem izvješću iz policije, u cijeloj situaciji, u Kaštelima nisu zabilježena ozljeđivanja ili stradavanja osoba, no preporučen je svima dodatan oprez.

Foto: DVD Mladost, Luka Ištuk, Jelena Popović, Dragan Kovač, Mirela Žarković, Zoran Bonacin, Duje Botušić, Vjekoslav Milardović, Marijana Matas

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij