hren
 

IZLAGAČI IZ HRVATSKE I SVIJETA
Na Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show, koji  se proteklih dana po peti put održao u Spaladium Areni u Splitu, predstavila su se brojna poznata imena iz područja gastronomije, vinarstva, male tvrtke i OPG-ovi te tvrtke koje se bave ugostiteljstvom i opremanjem prostora, kako iz Hrvatske tako i drugih zemalja, a među njima i iz dalekog Čilea i Indije.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što vam prenosimo  svoje iskustvo i  sa velikim ambicijama ćemo pomoći izlagačima da svoje proizvode, usluge i inovacije predstave širokoj publici. Ovim posebnim doprinosom hrvatskoj turističkoj, a time i gastro industriji, organizator  želi približiti svoju ponudu svim posjetiteljima, a ne samo profesionalcim  te time osigurati izvrsnu priliku da se učvrste dosadašnji i  sklope novi poslovni i prijateljski kontakti. Vrhunski gastro doživljaj u Spaladium Areni uz Marasku, Metro, Hotel le Meridijan Lav,  ŠKMER, Aspiru i Beef shop.  Znajući da se sajam ipak organizira u najljepšem i najzabavnijem gradu na Jadranu, opuštena atmosfera tijekom svih dana ove manifestacije je uvijek začinjena dobro poznatim mediteranskim hedonizmom i splitskim šarmom - kazao je na festivalu  direktor Stipe Šamija, a cijelu manifestaciju otvorio je župan Blaženko Boban.

Na 12 tisuća četvornih metara show je okupio  670 izlagača iz 17 zemalja, donio je cijeli niz zanimljovosti, a kao jednu od njih spominjemo spravljenja koktela, u čemu je sudjelovao župan Boban i najbolji barmen Dalmacije Jure Vojković.

Od Korčule preko Kaštela do Kutjeva i Italije

Najvažniji dio cijele manifestacije ipak su i ove godine bili izlagači, a ovog puta spominjemo tek neke od njih.Pa tako i udruženje obrtnika Korčule s hrvatskim otočnim proizvodima , od ulja, kolača, vina i zanimljivog namaza od rogača  do kadulje, nakita i unikatnih proizvoda o maslinovog drveta.
Među mnogobrojnim izlagačima - vinarima  bili su tu i vinari iz unutrašnjosti pa tako i Zorica Tandara iz Kutjeva, čija obitelj ima 30 tisuća trsova i svi su uključeni u proizvodnju grožđa i vina i to najviše graševine, rajnskog rizlinga i chardonnaya.

Tomislav i Ivana Pelivan, odnosno predstavnici obrta Mrki iz Trogira predstavili su se s dalmatinskim pršutom, pečenicom, kaštradinom, kobasicama i drugim sličnim proizvodima, koje plasiraju na tržište na više načina, između ostalog i u svojoj mesnici.

Među izlagačima posjetitelji su često svraćali i na štand Živka Dražina iz Kaštel Kambelovca, koji ima inovativni proizvod "Pepefish", odnosno paprike punjene  slanim inćunima, koji je međunarodni patent zaštićena recepture. Tu su još bili predstavljeni domaći inćuni, srdele i marinade po tradicionalnoj recepturi, fileti slanih inćuna, kapari u  staklenoj teglici, marinade od ušate, masline sa bademom, motar, papričice sa sirom, salata od hobotnice, smokve sa bademima, tunjevina u ulju, sušena rajčica, zelene masline u staklenoj tegli i još mnogo toga što su kušači ocjenili visokim ocjenama.

Članovi udruge ŠKMER, koji sudjeluju na brojnim manifestacijama i u raznim projekttima vezanim uz promicanje i unapređivanje kuharske struke, a na čelu im je Miroslav Bogdanović,  za ovu prigodu su pripremali  mladu tunu od 34 kg, ulovljenu  na kornatskom području i to na više načina.
Na štandu OPG-a Tomić iz Trnbusa u Gornjim Poljicima mogao se kušati odličan soparnik, a Gianfranco Cre Paldi iz Toskane u Italij, prezentirao je svoj kravlji sir.

Posjetitelji , stručnjaci i novinari razgledali su i sve ostale štandove, zaključivši da je Adriatic Gastro Show ispunio svoju svrhu, prezentaciju gastro industrije i sve ono što uz nju ide.

Foto: privatni album

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij