hren
 

VESELA DJEČJA MAŠKARANA POVORKA
Teta Lile i Zvjezdana imale su u nedjelju poslijepodne  poprilično toga za pročitati i govoriti, jer trebalo je brojnim gledateljima ispričati priču o svim točkama, a bilo ih je čak 23, na Dječjem krnjevalu u Kaštel Kambelovcu, kojeg je uspješno, 22.  put organizirala KU Polantana.

U maškaranoj povorci, koja je započela sa zastavom Polantane i malom kočijom kojom je upravljao Ivano Kapov, a koja se kretala od Baletne škole prema brcu u Kambelovcu, našlo se tako više od 650 mališana. Svi oni su, zajedno sa svojim tetama u vrtićima, učiteljicama u školi ili voditeljima u udrugama, već danima pripremali cijeli niz aktualnih, veselih, šarenih i kreativnih točaka te ih predstavili svojim prijateljima, rodbini i susjedima.

Dio povorke bile su tako najmlađe Kaštelanske mažoretkinje, Solinski Bubamarci, djeca iz dječjeg vrtića Sunce moje malo s točkom „Najlipše je vrime“, kao i vrtić Čarobni pianino iz Gomilice i točke „Čarobni pianino“ te „Snjeguljica i sedam patuljaka“.  Djeca iz udruge Sv. Jeronim predstavila su se kroz točku „Kaštelanski baby boom“, a Čarobni pianino iz Lukšića doveo je u Kambelovac „Male slikare“. Djeca iz vrtića Žižula u Starom pokazali su „Male arheologe“, a iz sućuračke Maginje dočarali su kako izgledaju „Šumske gljive“.

„Ribice srebrnice“ ovog su puta stigle iz Trešnjice u Lukšiću, a „Cvjetni patuljci“ iz novog vrtića Višnjica u Radunu. Da su jaja zdrava uvjerili su nas mališani iz gomiličkog vrtića Tamaris, dok su iz Kambelovca i vrtića Tratinčica na brce stigle „Perilice“. „Gripamen“ je točka izašla iz vrtića Mendula u Kambelovcu, a dječje kazalište Škatula prošli su kroz svoje mjesto s točkom „I životinje se bave sportom“. Iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila predstavili su točku koja je nosila naziv „Petar Pan i izgubljena djeca“, učenici škole Bijaći iz Novog točku „Bazeni s jednom, dvi ili tri zvjezdice“, a vrtić Mali Isus iz Kambelovca „Šumske životinje“. U povorci su sudjelovala i djeca vrtića Maslačak iz Primorskog Doca s točkom „Cvjetići“, a okupljenoj publici i ovaj put se predstavio dječji zbor Srdelice.

A na kraju povorke djeca su pred sud dovela, nikog drugog nego „Bakteriju“.

- Ko bi reka da ovako mala beštija, ka ova ča je zovedu bakterija, more ovakove monade činit! Najprin smo štufi, sve nas boli, onda kišemo, a svi nan velidu: na zdravje ti bilo! Poza tin gre kašaj, oni ča ne pristaje, pa fibretina i treskavica ča ju još moderno zovedu groznica... – dio je iz onoga što se ovog dana stavilo na teret krnji Dječjeg krnjevala.

A u presudi je pisalo kako to čudo od bakterije treba baciti u more „da se istopi ka sladoled na suncu i nek se istoča i nestane zauvik“.  I tako bi, na radost svih mališana koji su i ovaj dan učinili posebnim.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij