hren

PREKOGRANIČNA SURADNJA KROZ PROJEKT BACAR
Dvodnevna radionica na temu promocije i brendiranja za sektor lokalne hrane, održana protekla dva dana je u prostorima Srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću. Radionica na kojoj su sudjelovali članovi klastera Zora, institucije te mali poljoprivredni proizvođači sa područja Hercegovine i Boke kotorske, održala se u sklopu projekta BACAR – Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u Jadranskoj regiji. Radionici su se pridružili i neki od učenika Srednje škole.

Nakon uvodnih riječi Srećka Radnića, koji je u ime partnera u projektu BACAR, JU Rera SD, pozdravio prisutne, uslijedila su zanimljiva predavanja na temu potrebe promocije lokalnih proizvoda i načine na koji se oni mogu promovirati putem društvenih mreža ali i medija, te na taj način poboljšati prepoznatljivost a time i prodaju vlastitih proizvoda.

Damir Skelin, marketinški stručnjak i osnivač tvrtke Libor iz splita, koja se dugi niz godina bavi upravo različitim vrstama promocije svojih klijenata, prvoga dana radionice govorio je o tome kako upravljati komunikacijom s javnošću kod predstavljanja i realizacije projekata, suradnji sa medijima, kako se pripremaju press konferencije, kako komunicirati s medijima u kriznim situacijama.

Drugog dana radionice prisutni su se mogli upoznati sa uspješnim praksama promocije OPG-a Ante Vidić iz Primorskog dolca, koje je prezentirala Marija Vidić. Tijekom predavanja naziva „Lokalna hrana za veliki grad“ gđa. Marija na primjerima vlastitog OPG-a te uspješne promocije putem Facebook stranice, pokazala je prisutnima kako od  anonimnosti do uspješne prodaje vlastitih proizvoda postoji alat koji je veoma jednostavan i svima dostupan – Facebook stranica.
Svojim objavama i fotografijama kako proizvodnje tako i rada na obiteljskom gospodarstvu, pravom autentičnom, rekli bi – domaćom atmosferom na Facebook stranici, vrlo brzo OPG Vidić postaje prepoznatljiv i tražen na širem Splitskom području, a prodaja od one na tržnicama putem Facebooka seli na direktnu dostavu i uspješnu prodaju lokalne hrane na nekoliko lokacija te do kućnog praga kupaca.

Kako da svi postanu Marijana te prednosti kod Facebook oglašavanja učesnicima radionice u svom predavanju pojasnio je Damir Skelin.

Tijekom predavanja prisutnima se predstavio i medar iz Primorskog dolca Jakov Duvnjak, a u završnom dijelu radionice prisutni su mogli probati domaće proizvode OPG Ante Vidić, OPG Jakov Duvnjak i OPG Mate Ivakić.

Radionice prekogranične suradnje iz projekta BACAR nastavljaju se u ožujku u Crnoj Gori, a u travnju ove godine na zajedničkom predstavljanju na 22. međunarodnom Mostarkom sajmu.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij