hren
 

ROK ZA DOVRŠETAK RADOVA ŠEST MJESECI
Radovi teški oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, kojima će se urediti dio Ceste dr. Franje Tuđmana od granice sa Solinom do prodajnog centra Emmezeta, upravo su započeli.

Uređenje prometnice na samom ulazu u grad druga su faza radova na dionici Mrtvenica – Gospica. Prva faza tijekom koje se uređivala poddionica od Gospice do ambulante u Kaštel Sućurcu završena je prije nešto više od godinu dana, a realizacija treće faze, koja će obuhvatiti najzahtjevniji dio od Emmezete do ambulante, očekuje se u sljedećoj kalendarskoj godini.

- Zbog stanja na ovoj prometnici i potrebe povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu rekonstrukcija najistočnijeg dijela Ceste dr. Franje tuđmana bila je nužna, a osim povećanja sigurnosti na cesti rekonstrukcijom će ulaz u grad dobiti primjereniji izgled – kratko je kazao gradonačelnik Denis Ivanović, napomenuvši da će se povesti računa kako bi zahtjevniji dio radova bio gotov prije početka turističke sezone.

Tijekom rekonstrukcije ceste u ovoj drugoj fazi obnovit će se i proširiti kolnik, izgradit će se potporni zidovi obloženi kamenom u duljini od 450 metara, regulirati oborinska odvodnja te izgraditi i urediti nogostup. Cijela poddionica od Sv. Kaje do Emmezete duga je oko 600 metara.

Upravo započete radove izvodi tvrtka Građevno Zec, a rok za završetak radova je šest mjeseci. Tijekom izvođenja radova na ovom dijelu Ceste dr. Franje Tuđmana promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji i to uz pomoć privremenih semafora i druge prometne signalizacije.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij