hren
 

PILOT PROJEKT
Od petka,  1. veljače,  u noćnim satima, izlaz na naplatnoj postaji Vučevica moguće je koristiti jedino uz ENC. Riječ je o pilot projektu naplate cestarine elektroničkim putem na manjim i niskofrekventnim naplatnim postajama. Izlaz u ENC ONLY sustavu funkcionirat će isključivo u noćnim satima, od 22 do 6 sati.

Svrha ENC ONLY sustava je smanjenje troškova poslovanja uz zadržavanje postojećeg standarda korištenja naplatnih postaja. Cilj je ujedno potaknuti korištenje ENC uređaja, te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74 posto. Planira se implementacija ENC ONLY sustava na više niskofrekventnih postaja kao prijelaznog rješenja do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na elektroničkoj bez kontaktnoj naplati.

Prva naplatna postaja koja će u noćnoj smjeni raditi u režimu ENC ONLY je Vučevica. Ova naplatna postaja uvrštena je u pilot projekt iz razloga što tijekom godine u noćnoj smjeni prosječno prođe oko deset vozila, od čega četiri koriste ENC. Stalni korisnici koji u noćnim satima koriste izlaz Vučevica o novom načinu plaćanja cestarine obaviješteni su putem letaka i nove prometne signalizacije na autocesti. HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija, priopćili su iz HAC-a.

Foto: HAC


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij