hren
 

REALIZACIJA TIJEKOM OVE GODINE?
Nedavna prometna nesreća s tragičnim ishodom na dijelu ceste D8 u Kaštel Sućurcu, nanovo je otvorila pitanje sigurnosti pješaka na ovoj prometnici, kao i potrebu za dodatnim nathodnicima koji bi pješačku prometnu komunikaciju između sjevera i juga Kaštela učinili odgovarajućom.

Nakon što je prije nešto manje od dvije godine puštena u promet zadnja dionica rekonstruirane brze ceste kroz Kaštela, potreba za dodatnim brojem pješačkih nathodnika odmah je bila uočljiva, a današnji kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović obećao je angažman u komunikaciji s Hrvatskim cestama kako bi Kaštelani dodatne nathodnike i dobili.
Od tada do danas nathodnici se nisu posebno spominjali, no ipak se u međuvremenu  radilo na realizaciji projekta njihove izgradnje pa bi do kraja ove godine preko ceste D8 trebala niknuti tri nova nathodnika.

- Tri nathodnika nedostaju na dionici od Kaštel Gomilice do Kaštel Novog, koja je posljednja puštena u promet. Prije nekoliko mjeseci Grad Kaštela izdao je lokacijsku dozvolu za njihovu izgradnju, Hrvatske ceste su naručile glavni projekt i uskoro očekujemo da zatraže izdavanje građevinske dozvole. Prema informacijama iz Hrvatskih cesta projekt je pri kraju i uskoro očekujemo njihovo traženje građevinske dozvole. Jedan nathodnik bit će izgrađen u Kaštel Gomilici, jedan u Kaštel Lukšiću pored benzinske pumpe i jedan na granici Kaštel Starog i Kaštel Novog. Prema istim informacijama, izgradnja nathodnika može se očekivati do kraja ove ili početka sljedeće godine – kazao nam je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović na temu novih nathodnika.

Treba napomenuti da u sklopu dodatnih radova na boljoj efikasnosti i sigurnosti ceste D8 u Kaštelima, postoji potreba i za uređenjem pojedinih spojnih cesta, a jedno od gorućih pitanja je spoj na brzu cestu i s brze ceste na granici Kaštel Lukšića i Kaštel Starog, odnosno Županjska ulica.
Taj spoj je neadekvatan, izuzetno uzak iako je prometnica dvosmjerna  i prolazi uz rub nekoliko obiteljskih kuća.

- Ovaj problem u nadležnosti je Grada Kaštela i gradske službe obavit će razgovore s vlasnicima zemljišta, a radi se o stotinjak metara, kako bi se zemljište moglo otkupiti te se pristupiti izgradnji odgovarajuće prometnice. Nadam se da neće biti posebnih problema te da ćemo uskoro započeti s realizacijom tog projekta, od dokumentacije do izgradnje – najavio je gradonačelnik.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij