hren
 

Četiri pitanja čitatelja pristigla su zadnjih dana na našu adresu te smo ih proslijedili u kaštelansku Gradsku upravu. Nakon dobivenih odgovora, na neka od pitanja dodatne odgovore potražit ćemo kod drugih nadležnih.

- Iako grad Kaštela ima raspored kada se u kojem mjestu nalazi kontejner za glomazni otpad, nije svakome lako doći do tog kontejnera ako se nema nekakav kombi ili prikolica za auto. Zbog toga imam dva pitanja. Prvo je zašto se jedan kontenjer ne postavi na Strabežniku kod zadnje autobusne postaje jer se tamo već godinama odlaze glomazni otpad, šut i drugi različiti otpad pa bi kontejner barem jednom mjesečno jako dobro došao!!  Drugo pitanje je koja je procedura za naručiti kontejner u svoje dvorište, te koja bi bila cijena?

Grad Kaštela ima u planu rasporediti kontejnere na dvije lokacije u svakom mjestu. Ukoliko postoji potreba, građani mogu kontejnere za glomazni otpad naručiti od tvrtke Čistoća d.o.o. Split koja će im tu uslugu naplatiti prema svom cjeniku.

Pošto je vrijeme jake bure i vremenskih neprilika, voljela bih znati kada će se riješiti polu odsječena stabla koja prijete automobilima i ljudima svaki dan zadnje tri godine. Naime, prije više od tri godine bilo je nevrijeme te su stabla popadala ili se slomila na pola. Šteta je sanirana na način da su pala stabla raspilana i odnešena, a raspadnuta stabla koja su u zemlji, ostavljena su da sama padnu na ljude ili automobile. Pokraj jednog nagnutnog i propalog stabla nalazi se i stup od struje koji će zasigurno stradati pri padu. Nije mi jasna neodgovornost i bezobzirnost da se to tako ostavi tri godine. Radi se o prostoru kod Hitnog prijema u Kaštel Starom.

Okoliš Hitnog prijema i Doma zdravlja u Kaštel Starome kao i oko ostalih Domova zdravlja u Kaštelima  je u vlasništvu nadležnosti i odgovornosti županijskog Doma zdravlja, te je njihovo pravo, dužnost i obveza brinuti o tome.

Molim vas da mi nadležni odgovore na pitanje kada će se početi sa izgradnjom nove lučice u Kaštel Starom? Već se dugo najavljuje početak radova pa me zanima koji su razlozi ovog odlaganja projekta za koji smo se nadali da će napokon pokrenuti ovaj dio Kaštela? Hvala!

Grad Kaštela je  prema sporazumu s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije u listopadu 2016. godine ishodio  pravomoćnu lokacijsku dozvolu i sve posebne uvjete. Dokumentacija je u listopadu 2016. godine predana Lučkoj upravi koja je potom predala zahtjev za građevinsku dozvolu. U tijeku je rješavanje cjelokupne dokumentacije, a uskoro se očekuje izdavanje građevinske dozvole.

Trenutno se u Kaštel Lukšiću uređuje plaža Glavica. Poznato je da Lukšićani i gosti radije koriste plažu Šulavi u tom mjestu, a kako je poznato park uz tu plažu ima i turističko-povjesno značenje. Može li se znati je li u planu nekakvo uređenje plaže Šulavi i parka uz nju koji je neuređen, uništen, a derutni objekt koji se tamo nalazi je prava opasnost. Ne znam ni tko je dozvolio da u tom objektu borave mali veslači, kad se svakog trenutka može nešto loše dogoditi. Planira li se nešto, što i kada?

U Kaštel Lukšiću postoje četiri velike plaže, Poštanski, Glavica, Šulavi i Šumica te manja plaža kod hotela Štacija tako da naši sugrađani i gosti imaju priliku izabrati plažu za kupanje. Mogu se koristiti i obližnje plaže u susjednim mjestima koje su prostrane i uređene.
Grad Kaštela održava plažu Šulavi prema svojim mogućnostima, a s ciljem da sve velike plaže po Kaštelima budu svake godine što bolje i ujednačene u standardima.
Plažni objekt je predan na korištenje športskom društvu Sv. Ivan koje je dužno objektom upravljati i isti održavati u urednom stanju.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem  maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij