hren
 

DVODNEVNO DRUŽENJE PLANINARA I GRAĐANA
Hrvatsko planinarsko društvo „Malačka" Donja Kaštela poziva sve građane na proslavu obilježavanja dvadeset druge godišnjice postojanja i kontinuiranog djelovanja, koja će se održati u domu na Malačkoj ove subote i nedjelje, 19.i 20. siječnja.

Program proslave…

Subota, 19. siječnja:
-Svečani doček gostiju i sudionika staze Via Adriatica te u 19 sati predavanje Srečka Vukova, idejnog začetnika staze Via Adriatica, duljine 1080 km, koja povezuje najatraktivnije planinarske masive, vrhove i predjele duž Jadranske obale, od Istre do Prevlake.
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Nedjelja, 20. Siječnja:
-Održat će se planinarska tura stazom od Labina preko sela Botići „kontrolne točke PPD Crni Krug“ do doma na Malačkoj. Polazak na ovaj divan izlet je sa željezničke stanice u Kaštel Starom vlakom u 8,14 sati. Svi zainteresirani trebaju doći najmanje 20 minuta ranije zbog kupnje karte čija je cijena 12 kn (za odrasle) te 6 kuna (za djecu).

Sv. misa održat će se u kapelici blaženog Alojzja Stepinca u 13 sati.
Organiziran je ručak za sve sudionike, a nakon toga će se podijeliti priznanja društvima.
Završetak proslave se planira oko 16 sati.

Ovo je jedinstvena mogućnost za jednodnevni izlet i slobodni ste se priključiti ako i niste član planinarskog društva. Upravo stoga HPD Malačka poziva na zanimljiv obiteljski izlet sve zainteresirane, laganu šetnju i dobro druženje u prirodi.

Via Adriatica Trail je projekt jedinstvene turističko-planinarske pješačke staze u Hrvatskoj koja se proteže od južnog istarskog rta Kamenjaka do južnog dubrovačkog brda Srđ. Ukupna dužina Via Adriatica Trail iznosi oko 1000 kilometara i može se obilaziti u etapama ili se jednostavno upustiti u pustolovinu dugog putovanja.
Začetnici ove originalne ideje su Srećko Vukov i njegova ekipa iz Pustolovno ekološke udruge AktivNatura. AktivNatura je dobro poznata u planinarskim krugovima, stoga nimalo ne čudi da ideja stiže upravo iz njihovih redova, kao i sama realizacija projekta.

Kao dio proslave dvadeset druge obljetnice Hrvatskog planinarskog društva Malačka, voditelji projekta Via Adriatica Trail izabrali su  HPD Malačka i kao mjesto gdje će, zajedno s lokalnim planinarima, prezentirati svoje aktivnosti i planove.

Planinarski dom Malačka,  s novim predsjednikom Zvonimirom Pericom ,ovim događajem najavljuje niz aktivnosti HPD Malačka koji će biti otvorene svim građanima Kaštela, Solina, Splita, za obiteljska druženja, piknike, kratke i duge šetnje. Poseban akcent biti će na školarcima za koje će se organizirati posebne djelatnosti, a u suradnji s Gradom Kaštela očekuje nas niz inovativnih događanja, poručuju donjokaštelanski planinari.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij