hren

U CILJU OTVARANJA NOVIH TRŽIŠTA
Nešto više od tri mjeseca dijeli nas od uskrsnih blagdana, kada će u Kaštela pristići prve organizirane skupine gostiju, čime će započeti ovogodišnja turistička predsezona. Vrijeme do tada, u Turističkoj zajednici Kaštela, u suradnji s gradskim institucijama i udrugama, iskoristit će se za promidžbu Kaštela u Europi, između ostalog i na Kaštelanima zanimljivom tržištu u Velikoj Britaniji.

Tako će pretposljednjeg dana siječnja kaštelanska delegacija otputovati u London, gdje će gostovati u hrvatskom veleposlanstvu.
Muzej grada Kaštela ovom će prilikom organizirati izložbu na temu 110 godina kaštelanskog turizma, a cijeli projekt uz Muzej provode i Turistička zajednica, škola Braća Radić te Grad Kaštela.

- U izložbenom dijelu ove londonske promidžbe, kroz muzejsku izložbu, bit će predstavljen i kaštelanski crljenak te prezentacija kaštelanskih potencijala, odnosno Kaštela danas i sutra. Osim izložbenog dijela organizirat ćemo multimedijalno predstavljanje Kaštela, kroz filmove koje imamo pripremljene. U cijeli projekt uključena je i škola Braća Radić pa će tako profesor Živko Skračić ispričati stručnu priču o kaštelanskom crljenku, a u školi će pripremiti i neke od slatkih kaštelanskih delicija koje ćemo, uz još poneku deliciju, predstaviti u Londonu – kazala je direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić.

Glavni promotori cijelog događanja su hrvatsko veleposlanstvo u Londonu i veleposlanik Igor Pokaz te  Turistička zajednica Hrvatske u Londonu, koji su na predstavljanje Kaštela najavili dolazak brojnih turističkih djelatnika te turističkih i gastro novinara i blogera, što i jest ciljana publika ovakvom projektu.

- Okretanje britanskom tržištu nam je od iznimne važnosti, jer je poznato da je to tržište koje „prvo kreće“. Ujedno sa Londonom imamo dobru avionsku povezanost tijekom čitave godine, što nam je bitno u razvoju cjelogodišnjeg turizma, posebno u predsezoni i posezoni – ustvrdila je Maršić, koja je ovom prigodom pozvala i sve one Kaštelane i Hrvate koji žive ili borave u Londonu, da im se pridruže na promociji Kaštela u glavnom britanskom gradu.

Promocija kaštelanskog turizma u narednim mjesecima, neće se održati samo u Londonu, već u manjem obimu i u Sttutgartu i Berlinu.

- Prije odlaska u London,polovinom siječnja, po prvi put ćemo zajednički predstaviti klaster Splitska rivijera, koja obuhvaća područje od Marine do Omiša, na posebnom štandu u Stutgartu i to će također biti prigoda za predstavljanje kaštelanskog turizma. Na zanimljivom njemačkom tržištu predstavit ćemo se i početkom ožujka u Berlinu. Do sada smo se tamo predstavljali u sklopu hrvatske Turističke zajednice, no ove godine po prvi puta Turstička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavlja se samostalno, što i nama daje više prostora u promidžbi - najavila je direktorica Turističke zajednice.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij