hren

HLADNO ALI VESELO
Božićni grad na brcu u Starom u subotu je posljednji put okupio goste uz koncert omiškog VoxBox benda. Tek mali broj, i to oni najhrabriji, ovu su se večer odlučili zabaviti uz glazbu uživo, kuhano vino, pečene kobasice i fitule. Za razliku od proteklih subota kada je uglavnom bila ogromna gužva, ovu se moglo komotno plesati i družiti, a razlog tomu je i velika hladnoća u našem gradu i svega pet stupnjeva u zraku.

Zabundani s kapama, šalovima i rukavicama tek rijetki, stigli su ovu subotu na kućice u Starom. Ovu posljednju večer Božićnog grada, kada su se vlasnici kućica nadali jednoj uspješnoj večeri, nije im preostalo ništa drugo nego da se pridruže publici i uživaju u svirci odličnog VoxBox benda. Iako je pjevačica benda Sara u nekoliko navrata istaknula kako su joj se smrznuli prsti i da ih ne osjeća, to je nije omelo da zajedno sa ostalim članovima benda napravi odličnu atmosferu.

- Došlo je malo ljudi, al bitno da oni guštaju, mi ćemo ih zabaviti i ugrijati. Hladno je, nikad u životu mi ladnije nije bilo, doslovno ne osjećam nožne prste, kako je tek njima. Hvala im puno šta su došli, nadam se da ćemo lipo zatvorit ovu večer- kazala je Sara, pjevačica VoxBox benda i svima zaželjela sretnu Novu godinu, posebno Kaštelima jer su, kako je kazala, ovdje domaćini.

-Sara je odlična uz njih se uvijek dobro zabavimo, prva liga je. Samo fali svita i ništa drugo, ali ladno je –kazala nam je Zrinka koju smo uočili jer je plesala i pjevala i naočigled se dobro zabavljala. Jednako vesela bila je i ekipa, koja je stalajala stol do Zrinkinog.

-U dobrom sam društvu i sve je super, malo je zima, ali za dobar provod to nije problem- rekla nam je Dragica koja je kroz smijeh nastavila pjevati sa ostatkom ekipe.

Vlasnicima kućica ova večer nije ispunila očekivanja. Nadali su se ovu zadnju subotu da će biti gostiju, kao i proteklih vikenda, ali ništa – rekla nam je djelatnica kućice Marina, dok smo se pokušavali ugrijati uz kuhano vino.

-Ovo su naši najvjerniji posjetitelji, možda  njima i paše manji broj ljudi da možemo popričati i zapjevati zajedno,  tako da sve u svemu nije ni loše – dodao je djelatnik  Jozo, no s njim ne dijeli mišljenje Nikša koji je bio vidno razočaran.

-Hladno je večeras kao i prošlih dana tako da svita nema, a da nije bilo koncerata ne bi bilo ništa posla – ispričao nam je  Nikša i predložio za sljedeću godinu da im kao vlasnicima kućica dozvole sustav grijanja, odnosno suncobrane kako bi ispod mogli postaviti grijalice.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij