hren

REZULTAT JAVNO PRIVATNOG PARTNERSTVA
Projekt javno privatnog partnerstva između Grada Kaštela i tvrtke Ribola, rezultirat će novim poslovno društvenom centrom u Kaštel Gomilici, koji će, prema prvim najavama biti otvoren u svibnju ove godine.

Ovaj projekt novinarima su predstavili gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te direktor  investicija i razvoja u tvrtki Ribola, Ivica Martinović.
Projekt obuhvaća rekonstrukciju, dogradnju, ali i rušenje starog objekta u kojem se u ovom trenutku nalazi Ribolina trgovina, poštanski ured te gradski prostori koje koriste pojedine udruge i mjesni odbor.
Kako je najavljeno, već u ponedjeljak započinje rušenje dijela objekta gdje se nalazi trgovina, a dio u vlasništvu Grada Kaštela na red za rušenje će doći kada sve drugo bude završeno. Do tada prostor mjesnog odbora, udruge Sveti Jeronim i poštanski ured neće se izmještati.

Projekt je težak 7,5 milijuna kuna i u potpunosti ga financira Ribola. Na mjestu dosadašnje trgovine i pratećih prostora, na prvoj etaži  niknut će novi trgovački centar sa dodatnim sadržajima, poput mesnice i ribarnice, frizerskog salona i pošte, dok će na drugoj etaži biti gradski prostori, odnosno uredi te multimedijalna dvorana. Tako će, umjesto dosadašnjih nešto više od stotinu metara četvornih, Grad uskoro posjedovati prostore za udruge i različita događanja, trostruko veće površine. Ukupna brutto površina cijelog objekta iznosi 1430 metara četvornih.
Oko objekta bit će uređen okoliš, a na mjestu gdje se danas nalazi južni dio objekta, bit će izgrađeno parkiralište za više od 50 vozila.

- Naš je dućan trenutno u zgradi stare konstrukcije, s nizom problema, nije vidljiv s ceste i nema odgovarajući parking, koji je nužan za uspješno poslovanje trgovine. Mi svoj interes vidimo u izmjeni takvog stanja. S Gradom, koji je vlasnik ovih prostora do ceste dr. Franje Tuđmana, našli smo zajednički jezik te će uklanjanjem ovog dijela objekta oni dobiti znatno više novog prostora i u tome je interes Grada. Ribola uspješno posluje i dalje investira, a moram kazati da živimo od zajednice i toj zajednici na neki način jedan dio moramo i vratiti. Ne samo kroz ovakve projekte nego i kroz sponzorstva i financiranja udruga i sportskih društava, donacije i humanitarne akcije, kojima se ponosimo – kazao je Ivica Martinović.

Ovim projektom Gomilica će napokon dobiti jedan mikrocentar, naglasio je kaštelanski gradonačelnik, Denis Ivanović.

- Stanovnici Gomilice dobit će jedan centar i veći parking prostor koji je nedostajao, posebno jer je tu i pošta, trgovina, crkva u blizini, a mi kao Grad te naša društva i udruge dobivamo više uredskog prostora, kao i konferencijsku dvoranu za različita događanja. Smatram da smo ovim projektom svi na dobitku, od Grada  i mještana Gomilice do gradskih udruga - ustvrdio je na kraju gradonačelnik Ivanović.

Ovom prigodom istaknuto je da su se prije početka radova na ovoj lokaciji vršila arheološka ispitivanja, jer se radi u lokaciji neposredno uz staru romaničku crkvu Sv. Kuzme i Damjana, nastaloj nad ostacima kasnoantićke bazilike, pri čemu nisu pronađeni nikakvi arheološki elementi, no da će se svi radovi na rušenju i izgradnji izvoditi uz arheološki nadzor.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij