hren

JEDNOSTAVNIJE DO GRADSKIH UREDA
Svi oni, koji  zbog određenih fizičkih problema do sada nisu mogli jednostavno koristiti  nekoliko stepenica na ulazu u zgradu Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, od sada će lakše moći doći do gradskih službi i ureda jer su djelatnici Vlastitog komunalnog pogona postavili novu rampu za prolaz, kako invalidnih osoba u invalidskim kolicima ili s pomagalima, tako i za roditelje s djecom u kolicima te druge.

Na ulazu u zgradu gdje stoluje Gradska uprava i do sada je postajala svojevrsna sklopiva rampa, odnosno lift za invalide, no njeno korištenje bilo je svedeno na minimum jer staviti je u funkciju i vratiti poslije upotrebe u prvotni položaj, iziskivalo je vremena, snage i strpljenja pa se je tijekom 15-ak godina, koliko je bila postavljena, iskoristila rijetko.
Umjesto korištenja te rampe invalidne osobe i drugi, u svladavanju tehničkih prepreka na ulazu,  koristili su uglavnom pomoć zaposlenika.

Stara rampa uklonjena je nešto prije božićnih blagdana, a nova je uređena u skladu sa zakonskim propisima i standardima, u prvim danima ove godine.
Ukupna vrijednost nove rampe kreće se oko 20 tisuća kuna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij