hren
 

GRAĐANI U PROBLEMIMA
Kao što smo pisali prije nekoliko dana, u prometnoj nesreći na brzoj cesti D8 u Kaštel Novom, potpuno je uništen upravljački ormarić kojim se upravlja javnom rasvjetom na tom području i radom pumpi koje ispumpavaju vodu iz pothodnika pokraj mjesnog groblja, a ta situacija dovela je ovih dana do cijelog niza problema.

Naime, zbog vode koja se nakuplja u pothodniku, kao i zbog nedostatka javne rasvjete, građani pothodnik ne mogu koristiti za komunikaciju između južnog i sjevernog dijela mjesta pa mnogi od njih način prolaska pronalaze u pretrčavanju brze ceste, odnosno četiri kolnička traka, na kojima je promet izuzetno gust.
Vide li se naznake rješavanja problema, odnosno postavljanja novog ormarića, koji je vlasništvo Hrvatskih cesta, kao i sam pothodnik, a samim tim i njihova obveza, te može li se u međuvremenu riješiti problem nakupljene vode, pitali smo na dvije adrese, u Hrvatskim cestama te Gradu Kaštela.

Iz Hrvatskih cesta dobili smo brzi odgovor, no ipak rok za postavljanje novog ormarića nije naveden.

- Postupak narudžbe i ugradnje novog upravljačkog ormara cestovne rasvjete i pumpi pothodnika je u tijeku i isti će biti postavljen u najkraćem mogućem roku – odgovor je dobiven iz Hrvatskih cesta, odakle su nas još dodatno informirali da će se, prema njihovim saznanjima, Grad Kaštela angažirati na rješavanju pitanja vode u pothodniku.

A Grad je, kako smo doznali od upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja, nakon vaganja različitih opcija i mogućnosti,  komunicirao s vatrogascima DVD-a Kaštela, koji su u ranim poslijepodnevnim satima petka izašli na teren i ispumpali nakupljenu vodu.
No, kako se radi o značajnom problemu i stalnom priticanju vode u pothodnik, već u prvim večernjim satima, po izlasku na teren nadležnih iz Vlastitog pogona, utvrđeno je da je u pothodniku nova količina vode, visoka oko pola metra.

Trenutno stanje pokazuje da je za otklanjanje problema ipak potreban stalni rad pumpi pa je nužno da u Hrvatskim cestama budu brzi u postavljanju novog upravljačkog ormarića, ali kako je ispred nas još poneki dan blagdana, o tome što je najkraći mogući rok, dalo bi se dodatno raspravljati.
Do tada, građane upozoravamo na nužnost iznalaženja nekih drugih rješenja za prometnu komunikaciju juga i sjevera Kaštel Novog, bez pretrčavanja brze ceste čime dovode u opasnost i sebe i druge.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij