MALI PODUZETNICI
Kaštelanski sportaši, rekreativci i svi oni koji se žele dovesti u dobru formu, od prvog radnog dana sljedeće godine imat će mogućnost vježbanja u novom fitness centru, koji je ove nedjelje otvoren u Kaštel Lukšiću.

No, ovaj fitness centar, koji nosi naziv „Seven“, što je specifična brojka kada je riječ o Kaštelima,  nije samo obogaćivanje sportske i rekreacijske ponude, već i primjer samozapošljavanja mladih ljudi, koji žele raditi i doprinositi društvenom životu i malom poduzetništvu u svom gradu.
Mladi diplomirani kineziolog Ante Carev odlučio se na otvaranje ovog sadržaja, jer kako sam kaže, većinu svog života bavi se sportom, posebno sportskim penjanjem i zna koliko je ovakav centar potreban da se napravi odmak od naporne svakodnevice, poboljša kvaliteta života, osigura bolje zdravstveno stanje svakog pojedinca i naprosto, produži život.

- Radi se o crossFitu, odnosno funkcionalnom fitnesu ili jednostavno, funkcionalnom načinu treninga. Svi koji se priključe radu u ovom centru učit će kako pravilno izvoditi sve kretnje koje primjenjujemo u svakodnevnom životu. CrossFit pokriva sve motoričke sposobnosti, od razvoja snage, fleksibilnosti, ravnoteže, mobilnosti, agilnosti... – upoznao nas je Carev s osnovama crossFita.

Kako nam je kazao, na početku će u centru sa svim polaznicima raditi upravo on, a uskoro, s većim brojem polaznika planira i zapošljavanje dodatnog stručnog osoblja.

Podršku otvaranju ovog fitness centra došao je dati i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- Svi mi trebamo dati podršku mladima koji kreću u poduzetničke vode, jer danas za to treba imati i hrabrosti. Upravo iz tog razloga, odnosno potrebne podrške, u proračunu Grada za sljedeću godinu osigurali smo pola milijuna kuna, koje ćemo bespovratno dodijeliti mladim poduzetnicima.
Ovaj fitness centar dobar je primjer i samozapošljavanja, koji će u budućnosti donijeti još poneko radno mjesto.
Osim toga dobro je da imamo što više mogućnosti za fizičku rekreaciju, aktivnost i vježbanje jer mnogi od nas, zbog ubrzanog tempa života i obveza imaju brojne zdravstvene probleme, za koje vjerujem da mogu biti umanjeni redovnim vježbanjem – izjavio je Ivanović.

FC „Seven“ nalazi se uz brzu cestu na sjevernom ulazu u Kaštel Lukšić, a kako nam je kazao njegov vlasnik, radit će šest dana u tjednu, djelomično prijepodne, a uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij