hren
 

Na splitskom Gradskom vijeću spominjala se i planirana rekonstrukcija kolodvora na Kopilici gdje bi trebali već 2019. preseliti i željeznički i autobusni kolodvor. Prošlog tjedna prezentirano je privremeno rješenje što je izazvalo različite komentare u javnosti.

Grad Split ovim infrastrukturnim zahvatom želi smanjiti prometne gužve u centru grada, osobito u sezoni.

– Prioritet je u bolju funkciju staviti pet željezničkih stajališta. Do kraja sljedeće godine bi projekti bilo gotovi, a 2020. bi se krenulo u realizaciju probijanja izlaza na Trgu Hrvatske bratske zajednice. To bi bila praktično jedina podzemna željeznička postaja u Hrvatskoj – kazao je splitski dogradonačelnik Nino Vela.

Sigurnost tunela

MOST-ov Ante Čikotić postavio je pitanje sigurnosti podzemnog tunela.

– Daj Bože da sve ide u redu, ali trebamo poštivati zakon i propise o protupožarnoj zaštiti. Ako će vlak ići svako deset minuta, kako ste naveli, znamo koliko je dug tunel, i ne daj Bože da se vlak zapali u središtu tunela to je velika opasnost za ljude, kako ste to zamislili riješiti?

Željeznički tunel uopće nema potrebne dozvole za promet niti je riješeno odimljavanje u slučaju požara vlaka. Vatrogasci i spasilačke službe koje nisu opremljene ni pripremljene za tunelske nesreće i to je golemi problem. Grad je već do sada plaćao kazne zbog neprovođenja mjera zaštite od požara i evakuacijskog plana.

Odgovorio je dogradonačelnik Vela:

– Tunel je infrastruktura Hrvatskih željeznica. Dobro je upozoriti, ali ne treba plašiti ljude. Nadležni znaju kako treba opremiti tunel. Da postoji takva opasnost, on bi bio zatvoren i tunel će funkcionirati na adekvatan način sukladno suglasnostima svih službi koje će sudjelovati u tome. Nemojmo o plašiti narod i stvarati paniku.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij