hren
 

Nakon dočeka svetog Nikole, kaštelanska djeca su ovaj petak nakon škole i vrtića imala priliku doživjeti lijepu uvertiru u vikend prepun veselih događanja. U šarolikom ambijentu Novog parka u Kaštel Lukšiću okupilo se mnoštvo djece koja su uživala u nastupu svojih vršnjaka iz kaštelanskih osnovnih škola Knez Mislav, Knez Trpimir i Bijaći.

Bilo je tu ponešto za svako nasmijano lišce najmlađih Kaštelana, malo plesa, malo pjesme, malo igrokaza, a sve to začinjeno obiljem dobre energije u blagdanskom duhu. Čak su se i najveći sramežljivci odvažili na njihanje u ritmu prigodnih blagdanskih pjesama kao što su Sretan Božić svakome, All I want for Christmas i Zvončići.

U igrokazima su nas djeca podsjetila na stare običaje uz koje su preci slavili Božić uz našu tradicionalnu hranu i ukrase, a uz vesele plesače zaplesala je i publika. Voditelji su bili sami učenici, predstavnici svojih škola koji su lijepim riječima opisali trud svojih školskih kolega što su prigodnim programom odlučili uljepšati Dječju adventsku bajku. Osim razdraganih prijatelja mladih pjevača, plesača i glumaca program su pratili i ponosni roditelji, tete, bake, djedovi i učiteljice koji su performanse svojih najdražih mališana ovjekovječili mobitelima.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij