hren
 

NA SVEČANOSTI U ZADRU
U sklopu Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, koji se ovih dana obilježavaju u Zadru, dodjeljene su nagrade najzaslužnijima za rad i razvoj pomorstva u Hrvatskoj, a među nagrađenima ove je godine bila i Marina Kaštela, kojoj je pripalo vrijedno priznanje za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva.

Priznanja i nagrade zaslužnima je dodijelilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a priznanje za Marinu Kaštela, koje je primio vlasnik MarineJoško Berket, uručila mu je državna tajnica Maja Markovčić Kostelac.
Priznanje Marini Kaštela dodijeljeno je za zahvat izgradnje luke nautičkog turizma u Kaštel Gomilici, koji se razvijao u nekoliko faza, sa 400 vezova u moru i 200 vezova na kopnu.

- Objekti u Marini Kaštela, privatna su investicija, u javnoj namjeni građanima Grada Kaštela, a uz to što je turistička i pomorska ustanova, Marina Kaštela igra važnu ulogu i u razvoju Kaštela. Prisutnost marine u Kaštelanskom zaljevu znači i sudjelovanje u zajednici i podržavanje njenoga razvoja. Svakako treba istaknuti da osim gospodarskog  Marina Kaštela ima i važan društveni značaj,  što je vidljivo  kroz osnivanje jedriličarskog, veslačkog i ženskog odbojkaškog kluba, te sponzoriranjem ostalih sportskih klubova, kulturnih, edukativnih i humanitarnih projekata, poput projekta Mirno more kroz koji već 12 godina pomažu osobama s posebnim potrebama – dio je iz obrazloženja o dodjeli ovog priznanja.

Na svečanoj akademiji kojoj je nazočio i ministar Oleg Butković, nagrade i priznanja dodjeljenesu i  posadi brodice Lučke kapetanije Zadar, koji su dobili nagradu za traganje i spašavanje na moru, a u toj kategotiji nagrađena je i posada posada brodice Lučke kapetanije Senj.
U istoj kategoriji kao i Marina Kaštela,  priznanje za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva dobili su i brodogradilište Dalmont te kapetan Ivan Pavlović. Za doprinos u zaštiti morskog okoliša i unutarnjih voda nagrada je otišla u ruke Dolores Brenko Škerjanc. Za doprinos u promicanju pomorske kulture nagradu je dobio Neven Jerković, a za doprinos u promicanju razvoja unutarnje plovidbe Željko Milković. Za unaprjeđenje pomorske znanosti i obrazovanja Pomorski fakultet u Rijeci., a za doprinos u izradi pomorskog zakonodavstva nagrade su dobili dr. sc. Petar Kragić, dr. sc. Vesna Skorupan Wolf, dr. sc. Adriana Vincenci Padovan, dr. sc. Doroteja Ćorić, dr. sc. Igor Via, Dijana Jerolimov, dr. sc. Gordan Stanković, Zdravko Kačić, Martina Banković, Andro Vidjak te dr. sc. Ranko Petrinović.
Nagradu za pojedince koji su doprinijeli razvoju i ugledu pomorstva u zemlji i svijetu dobili su Jadran Marinković te dr. sc. Jakov Karmelić,  a nagrade su dodjeljene i nekolicini umirovljenika koji su svoj radni vijek proveli u poslovima vezanim za pomorstvo.

U ime svih nagrađenih prisutnima se zahvalio vlasnik Marine Kašela Josip Berket, a posebne zahvale otišle su na adresu ministra Butkovića i državne tajnice Markovcic Kostelac, kojoj je Berket ujedno čestitao na novoj funkciju direktorice Europske agencije za sigurnost na moru.
Josip Berket u svom obraćanju pozdravio je i generala Antu Gotovinu te njegovu suprugu, čestitajući im na angažmanu u ribarskoj industriji te ulasku u krug obitelji koje žive od mora.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij