hren
 

STIGAO NA VATROGASNIM KOLIMA UZ ZVUKE SIRENE
Sveti Nikola, taj plemeniti starac sa sijedom bradom, koji je imao pune košare slatkiša stigao je u četvrtak u Kaštel Lukšić kako bi obradovao svu djecu koja su stigla u Novi park. Ove godine došao je uz zvuke vatrogasnih sirena, što je posebno razveselilo djecu. Za razliku od prošlih godina kada su ovo događanje organizirali MO Lukšića te lukšićke udruge, ovu godinu se za to pobrinuo Grad Kaštela.

U sklopu Dječje adventske bajke, blagdan Svetog Nikole djeca su proslavila prigodnim programom. Polaznici dramske skupine Gradske knjižnice Kaštela izveli su recitaciju „Kad bi sveti Nikola zakasnija“,djeca su imali priliku vidjeti igrokaz „Sveti Nikola i Krampus, te recitaciju „Sveti Nikola“. Pjevala su djeca i iz Dječjeg vrtića Čarobni pianino iz Kaštel Starog, a pjevala je i voditeljica programa, mala i talentirana zvjezdica Lana Rubelj iz Kaštel Sućurca.

Nakon prigodnog programa djeca su dozivala svetog Nikolu da im što prije dođe, veliko oduševljenje vidjelo se na djeci kada se Sveti NIkola pojavio na vatrogasnim kolima uz zvuke sirene.
-Prošle godine san stiga brodom, a ove s vatrogasnim kolima, dogodine tko zna možda avionom, helikopterom – s osmjehom nam je kazao sveti Nikola kojeg je utjelovio Ivica Žegarac Žuti, a koji je stigao sam bez Krampusa i šiba.
-Mi vam malo imamo Krampusa ovde, to je običaj iz sjevernog dijela Hrvatske. Ja sam ostarija ovde, ovo radim već 40 godina i uvik je bija samo Sveti Nikola, Did Mraz, mali Isus, Sv. Luce, ali nema Krampusa. U nas nema zločeste djece, sva su djeca dobra. Lipo mi je, sretan sam što ima ovoliko djece, a ovi stariji su malo nestašni – kroz šalu i smijeh dodao je Sveti Nikola koji je obećao i sljedeće godine doći u Kaštela.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij