hren
 

UZ POMOĆ KAŠTELANA
Pomoć potrebitim obiteljima i ove je godine uoči blagdana Sv. Nikole stigla u Kistanje, zahvaljujući humanitarnoj akciji koju je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela, a uz pomoć odgojno obrazovnih ustanova i pojedinaca s područja Kaštela.

Ova humanitarna akcija provodi se već niz godina pa se tako u ovo predblagdansko vrijeme svake godine akcijom Crvenog križa  obraduju djeca i njihove obitelji u Kistanjama,  gdje se od 1997. godine u velikom broju doselio značajan broj osoba iz Janjeva, od kojih dio i danas živi od socijalne pomoći.

Pun kombi prehrambenih artikala i higijenskih potrepština te drugih proizvoda, ove su godine prikupila djeca u kaštelanskim gradskim, privatnim i vjerskim vrtićima te školama, a pozivu organizatora odazvali su se i pojedini građani.
Prikupljeno su u Kistanje dopremili Petar Boljat, Milena Žegarac i Mili Bratinčević, a pomoć su predali svećenicima don Ivanu Perkoviću i mons. Nikolu Dučkiću u župi  Prikazanja Blažene Djevice Marije, koji će donacije podijeliti najpotrebitijima.

- I ovog puta zahvaljujemo se svima koji se odazvali akciji te na taj način obradovali potrebite obitelji. Ove ćemo godine uoči samog Božića provesti još jednu akciju za Kistanje i to za obitelji koje imaju devetero i više djece – najavio je ravnatelj Crvenog križa Kaštela.

Foto: Ž. Perdić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij