hren
 

SVIJEĆU UPALILE UČENICE OŠ BIJAĆI
Uz prigodni program, u kojem su sudjelovali VIS Anđeli i zbor osnovne škole Ostrog, u Novom parku u Kaštel Lukšiću ove subote upaljena je prva adventska svijeća na velikom vijencu, kojeg su i ove godine izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić.

Kao što je i bilo najavljeno, čast da upale prvu svijeću, koja se naziva i proročanskom ili svijećom nade, pripala je učenicama osnovne škole Bijaći, Branki Lisičić i Mariji Krajina, dok je sam obred predvodio lukšićki župnik don Marijo Buljević, koji je ovom prilikom naglasio važnost Adventa ili Došašća.

-Došašće je godišnje doba dobrih želja i miline koja čovjeka zna obuzesti, oblikovati i učiniti ga boljim sebi, a onda i prema drugima. A da bi čovjek vidio drugoga, ne može imati sklopljene oči, jer su one zapravo tama, a kad si u tami ne vidiš drugoga. Mi večeras palimo prvu svijeću, svijeću nade, ona je prva u ovom nizu od četiri i ona pali sve druge, ona je prvi znak da je malo svjetla dovoljno da vidiš lice drugoga. Da je malo svjetla dovoljno da u ovo Došašće koje nam Gospodin daje, ovo jako liturgijsko vrijeme  koje je tako posebno jer u obličju čovjeka dolazi On sam, Bog, da u čovjeku prepoznaš tog istog Boga - naglasio je lukšićki župnik poželivši svim okupljenjima, ali i ostalim sugrađanima i vjernicima sretno Došašće, uz poruku da se ne boje upaliti svijeću pred licem drugog.

Kako je Advent najljepše vrijeme u iščekivanju Božića, kojemu se svi  veselimo, a ponajviše djeca, složio se i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, izražavajući radost i zadovoljstvo što su u ovom parku uspjeli stvorili doista jednu predivnu bajku, na radost sugrađana, a posebno djece. Nešto malo, ali lijepo što čovjeka veseli – kazao je ovom prikom prvi čovjek Kaštela, napominjući kako će djeca cijeli mjesec moći uživati u koncertima dječjih zborova, igrokazima..., a na kraju priče i koncertu Mije Dimšić i dočeku dječje Nove godine uz klauna i još jedno iznenađenje koje im pripremaju.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: