hren
 

ADVENTSKA DOGAĐANJA ZAPOČINJU OVOG VIKENDA
Nadolazeća subota u Kaštelima je  rezervirana  za službeno otvaranje ovogodišnjeg „Adventa u Kaštelima“ pa će se na brcu u Kaštel Starom te Novom parku u Lukšiću održati zanimljiv program, a nastavit će se i dan kasnije, u nedjelju, 2. studenog.

U Novom parku u Lukšiću, u subotu 1. studenog u 17 sati bit će upriličeno paljenje prve adventske svijeće na adventskom vijencu kojeg su izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić. Svijeću će prvi upaliti učenici osnovne škole Bijaći, Branka Lisičić i Marija Krajina, obred paljenja predvodit će lukšićki župnik don Marijo Buljević, a u prigodnom programu nastupitće zbor škole Ostrog te VIS-a Anđeli.

Nakon dječjeg dijela programa u Lukšiću, događanja se sele na brce u Kaštel Stari, gdje su božićne kućice, u kojima će građani moći zasladiti i ugrijati nepca gastronomskim delicijama, kuhanim vinom i drugom ugostiteljskom ponudom.
A u kasnijim satima, svi koji pristignu na brce imat će prigodu uživati u lakim notama i brojnim svevremenskim hitovima koje će im u Kaštela  donijeti Jasna Zlokić. Koncert ove popularne pjevačice, na koji je ulaz slobodan, započinje u 22 sata.

Drugi dan vikenda, u nedjelju 2. studenog, zabava na brcu odvijat će se u režiji tamošnjih ugostitelja, dok će u Novom parku u dječjem programu, s početkom u 17 sati, za svoje vršnjake nastupati djeca iz dječjeg vrtića Tratinčica, kao i Kaštelanske mažoretkinje.

Kako se na ove dvije lokacije tijekom vikenda očekuje veći broj posjetitelja, koji će stići osobnim vozilima,  iz Gradske uprave Kaštela uputili su svima molbu na odgovorno ponašanje u prometu te apelirali da posjetitelji svoja vozila parkiraju na odgovarajućim mjestima i to uređenim parking prostorima u Donjim Kaštelima te parkingu iza spomenika Franji Tuđmanu istočno od škole u Kaštel Lukšiću.
Nepropisno parkiranje kontrolirat će i sankcionirati djelatnici komunalnog redarstva.


KOMENTARI: