hren
 

TRAŽE POVEĆANJE OSNOVICE PLAĆE
U najavljenom štrajku u školama diljem Hrvatske, koji započinje ove srijede, 28. studenog, sudjelovat će i dio kaštelanskih prosvjetnih djelatnika, no s obzirom na njihov broj i način održavanja štrajka, pretpostavlja se da će se nastava uglavnom odvijati normalnim tijekom.

Kako je poznato, štrajk organizira sindikat Preporod, a u svrhu zaštite gospodarskih i socijalnih interesa članova Preporoda, pri čemu traže povećanje osnovica plaća od 18,9 posto, od čega u sljedećoj godini za 5,8 posto.
No, kako u pregovorima, odnosno postupku mirenja s Vladom nije postignut odgovarajući dogovor, a pri tome iz sindikata Preporod prozivaju nadležne za nejednak tretman prema svim sindikatima, donesena je odluka da se u srijedu, u vremenu od 11.55 sati do 12.55 sati, krene u jednosatni štrajk, koji će se ponavljati svake srijede dok Vlada ne utvrdi pravičnu cijenu rada zaposlenika u školama.

Preporod svoje članove, njih oko devet tisuća, ima u 367 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Najavljeno je kako će za vrijeme štrajka djelatnici koji štrajkaju biti u zbornicama, a iz Preporoda se nadaju kako će im se pridružiti i članovi ostalih sindikata.

U kaštelanskim školama samo je dio djelatnika u članstvu Preporoda pa većeg štrajka, prema prognozama, ne bi trebalo biti, a ravnatelji škola potrudit će se u vrijeme štrajka osigurti normalan rad škola i provođenje nastavnog procesa.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij