hren

U STUDENOM I PROSINCU
Turistička zajednica grada Kaštela u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, organizira ciklus besplatnih edukacija za iznajmljivače pod nazivom „Održivi turizam u malim smještajnim jedinicama – Smanjeni troškovi, veća popunjenost, kako?“

Prva edukacija „Održivi razvoj u upravljanju obiteljskim smještajem  - Kako povećati privlačnost ponude i godišnju popunjenost u obiteljskom smještaju“ održat će se u petak, 23. studenog u 18.30 sati,  u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Predavač je prof. dr. sc. Neven Šerić, redoviti profesor iz područja primijenjenog marketinga u turizmu pri Ekonomskom fakultetu u Splitu te gostujući profesor na fakultetu AAAK u Klagenfurtu.
Polaznici edukacije upoznat će se s iskustvima na temelju neuromarketinških istraživanja podsvijesti gostiju, primjerima marketinške prakse u promociji obiteljskog smještaja te praktičnom primjenom za obiteljski smještaj u Kaštelima.

Druga edukacija održat će se sedam dana kasnije na istom mjestu, u petak, 30 studenog u 18 sati, a nosi naziv  „Male tajne nekonvencionalnog marketinga – Kako graditi lojalnost gostiju u obiteljskom smještaju“, o čemu će sudionicima i ovog puta govoriti prof. dr. sc. Neven Šerić.
Teme edukacije bit će alati nekonvencionalnog marketinga u promociji obiteljskog smještaja, primjeri dobre prakse i mogućnosti primjene u obiteljskom smještaju Kaštela.

U utorak, 4. prosinca s početkom u 18 sati, u dvorcu Vitturi održat će se treća edukacija na kojoj će predavač biti Nastja Logar iz udruge „Sunce“, koja upravlja projektom „Ozelenjivanje turističke ponude Dalmacije“. Naziv edukacije je „Održivi razvoj u upravljanju obiteljskim smještajem – Kako smanjiti troškove u obiteljskom smještaju“, a govorit će se o temama i odgovoriti na pitanja koji su aktualni trendovi u održivom turizmu, zašto eco-friendly iznajmljivač zarađuje više, eko kriteriji za ekološki prihvatljive turističke smještajne jedinice i poticaji za ''ozelenjivanje'' privatnih turističkih smještajnih objekata.
Kako će na edukaciji gostovati predstavnici poduzeća za permakulturno dizajniranje, eko arhitektonsko projektiranje i urbanističko planiranje te predstavnici tvrtke za prodaju LED rasvjete, sudionici edukacije saznat će i o korištenju prirodnih materijala u gradnji, uštedi energije (kolektori za PTV, solarno podno grijanje, ponovna upotreba sivih voda, kompostiranje, upotreba kišnice, proizvodnja prirodnog plina, pasivno grijanje i hlađenje,itd.), proizvodnji domaće hrane (permakulturno uređenje vrta), primjerima održivih integralnih arhitektonskih projekata iz područja turizma i ugostiteljstva, kako prepoznati kvalitetnu LED rasvjetu, o uštedi s LED rasvjetom, LED rasvjeti za turističke objekte i primjerima provedenih projekata.

Svi koji žele sudjelovati na edukacijama obvezno se moraju prijaviti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poziv možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij