hren
 

DAN SJEĆANJA
Paljenjem svijeća u Vukovarskoh ulici u Kaštel Starom, građani Kaštela, predstavnici gradske vlasti, pojedinih udruga, institucija i političkih stranaka, i ove su godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Unatoč jakom vjetru, zbog kojeg je i broj građana koji su pristigli bio nešto manji nego u godinama  ranije, plamen svijeća ponosno je gorio i sve podsjetio na tužne uspomene prije 27 godina

- I večeras se s tugom, ali i neizmjernim ponosom prisjećamo žrtve Vukovara, koji je u danima rata postao simbol otpora, hrabrosti, nepobjedivosti i opstojnosti.  Neka je vječna slava svima koji su svoje živote ugradili u temelje i stvaranje samostalne Republike Hrvatske – kazao je uz upaljene svijeće, kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Kaštelanska delegacija ovih je dana posjetila i Škabrnju te odala počast svim poginulima u tom malom mjestu, a veći broj Kaštelana otputovao je u Vukovar kako bi pijetet poginulima izrazili upravo u gradu heroju.
Svijeće za žrtvu Vukovara upalili su u petak i učenici u kaštelanskim školama, a u subotu to su učinili i stanovnici Kaštel Sućurca u ulici Vukovarskih heroja .

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij