hren
 

PROGRAMI U STAROM I LUKŠIĆU
Kako će biti organizirana i što će donijeti ovogodišnja manifestacija Advent u Kaštelima, koja će se odvijati od 1. prosinca do 5. siječnja, bila je tema konferencije za medije koju su održali gradonačelnik Denis Ivanović i njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić, pri čemu je jedna od novosti da će se manifestacija ove godine održati na dvije lokacije, u Kaštel Starom te u Kaštel Lukšiću.

Kako je kazao gradonačelnik  Ivanović, ovogodišnji program u Božićnom gradu u Kaštel Starom, gdje će biti smješteno pet kućica, nastojat će se obogatiti koncertima u danima vikenda, a nakon dogovora s koncesionarima božićnih kućica, nada se i zanimljivim događanjima i tijekom tjedna.

- U Božićnom gradu bit će različit zabavni program, uz dobru ponudu jela i pića. Među izvođačima koji će održati svoje koncerte tijekom ovog razdoblja je više domaćih bendova, ali i nekoliko zvučnijih imena poput Jasne Zlokić, Lidije Bačić, grupe Dalmatino i Zlatka Pejakovića. Izbor je ove godine pao na njih nakon komunikacije s dijelom građana, ali i zbog financijskih mogućnosti Grada – ustvrdio je Ivanović, nadodavši da će cijela manifestacija Grad koštati između 150 i 200 tisuća kuna.

Osim na brcu u Kaštel Starom, veliki dio adventskih i blagdanskih događanja ove će se godine odvijati i u Novom parku u Kaštel Lukšiću, gdje će biti postavljena Dječja adventska bajka, s prigodnim programom.

- Izabrali smo ovaj park za dječja događanja jer se radi o preuređenom parku u kojem će biti moguće ovu ideju tehnički realizirati, ali i da građani dožive taj park i njegove mogućnosti. Park je ujedno takav da će se moći primjereno okititi i u njemu će biti moguće dočarati upravo bajku. U program koji će se odvijati na toj lokaciji uključile su se naše škole, gradski i privatni vrtići, udruge koje rade s najmlađima i drugi – upoznao je s novinare s novim projektom gradonačelnik.

- Na objavljeni javni poziv za postavljanje klizališta javila se zainteresirana tvrtka pa je velika vjerojatnost da mali Kaštelani ove godine budu imali priliku i klizati, a klizalište bi bilo postavljeno pored bivšeg Pastoralnog centra, odnosno u neposrednoj blizini Novog parka. Ako se postigne dogovor, tvrtka će platiti Gradu naknadu od 20 tisuća kuna za korištenje prostora, Grad je obvezan osigurati priključak na električnu mrežu, a račune će plaćati sama tvrtka.
Moram kazati da postoji mogućnost da na tom prostoru bude problema s parkingom i prometom, pa već sada obavještavamo sve posjetitelje da će morati koristiti parking kod spomenika Franji Tuđmanu, a kako bi sve prošlo u redu, prometni i komunalni redari bit će „u punom pogonu“ – najavio je Ivanović.

Dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, priču o Dječjoj adventskoj bajci, okarakterizirala je kao očekivani slijed onoga što Grad Kaštela radi za najmlađu populaciju, naglasivši da se radi na tome da Kaštela uskoro i službeno  postanu grad prijatelj djece.

- Adventske svijeće ove će godine svake subote paliti upravo na toj novoj lokaciji, a umjesto političara koji su ih palili u godinama ranije, ove godine taj zadatak i čast, uz službu riječi i kaštelanske župnike, imat će kaštelanska djeca, a tko će to biti, ovisit će o njihovim uspjesima i rezultatima u školskim i izvanškolskim aktivnostima. Vijenac će i ove godine izraditi u srednjoj školi Braća Radić. U bogatom programu bit će za svakoga ponešto, od plesa, glume, pjesme i igre, a svakako bi spomenula koncert Mije Dimšić i dječji doček Nove godine  – rekla je dogradonačelnica.

Na konferenciji se čulo i kako će lokacije održavanja Adventa u Kaštelima kao i glavne prometnice biti  ukrašene, pri čemu će se nastojati iskoristiti postojeći ukrasi, dok će se dio iznajmiti, a sve u cilju uštede financijskih sredstava.

Glavni organizatori cijele manifestacije su Grad Kaštela i Turistička zajednica Kaštela.

Program pogledajte klikom na sliku…


KOMENTARI: