hren

JAVNA RASVJETA
Javna rasvjeta, odnosno njen nedostatak, jedan je od gradskih komunalnih problema koji smeta stanovnike Kaštela. Na određenim područjima, posebno u pojedinim sjevernim dijelovima grada gdje nedostaje različita infrastruktura, javne rasvjete i nema, dok u južnim dijelovima povremeno dolazi do kvarova ili uništavanja pa i tu postoje područja koja mnoge često podsjete na davne redukcije struje i tapkanje u mraku.

Jedan od problema u nedostatku odgovarajuće javne rasvjete vidljiv je i u dijelu Kaštel Starog, tek koji metar sjevernije od stare kaštelanske ceste, istočno od škole Prof. Filipa Lukasa.
Na navedenom dijelu, u ulici Bojišće, kojim prolazi dio učenika navedene škole na putu prema svojim domovima, u večernjim satima vlada pravi mrak. Iako postoje stupovi javne rasvjete, svjetla nema, vjerojatno zbog pregorenih žarulja ili kvara.
Mrak i neodgovarajući uvjeti vladaju i na prečacu kojim djeca iz škole prolaze do glavne ulice, o kojem smo pisali početkom ove godine, a i obližnja trafostanica u potpunom je mraku.

- Da bi se u potpunosti moglo dočarati stanje, navedenim putem trebalo bi proći oko 18 sati, kada većina učenika nižih razreda završava s nastavom – komentirali su pojedini roditelji.

O ovom problemu upozorili smo nadležne u Gradu te ih pitali za komentar, a od njih je stigao poziv građanima da ih obavijeste o ovakvim situacijama.

- Zahvaljujemo na obavijesti te ćemo izvršiti hitan popravak.  Molimo sugrađane da nam jave za svaki kvar javne rasvjete jer prolaznici najbolje znaju gdje je problem s rasvjetom. Na svaku prijavu ćemo promptno reagirati – kazali su nadležni, nakon čije bi reakcije javna rasvjeta na navedenom područja trebala uskoro proraditi u punom opsegu.

Foto: Čitatelji

 

KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij