hren
 

NASTAVLJA SE TRADICIJA
Dobru praksu branja maslina u humanitarne svrhe, članovi Rotary kluba Kaštela nastavili su i ove godine, berući masline, kao i godinama ranije, u masliniku Rotarijanca Nediljka Najeva u selu Najevi u zaleđu Marine.

Uz branje maslina i savladavanje nekih novih maslinarskih iskustava, domaćin im je ovom prigodom održao i zanimljivo predavanje na brdu Drid gdje je nekada bila stara ilirska gradina, a kasnije sjedište istoimene stare hrvatske županije.

Uz članove kaštelanskog Rotary kluba, predvođene predsjednikom Vladimirom Bulićem, u berbi maslina sudjelovali su i članovi RC Varaždin Jug, RC Maksimir, RC Split Novi, RC Split i RC Solin pa su masline brzo i uspješno obrane.
Berba je poslužila i za ugodno druženje, posebno nakon završenog posla, a za dobro raspoloženje bio je zadužen glazbenik Petar Pilić i sam član kaštelanskih Rotarijanaca.

Ono što je najvažnije spomenuti u cijeloj priči je činjenica da će sredstva od prodaje dijela maslinovog ulja dobivenog ovom berbom otići u humanitarne svrhe, odnosno za štićenike u centru Mir u Rudinama, koje Rotarijanci redovno posjećuju u prosincu, mjesecu darivanja.

Foto: RCK


KOMENTARI: