hren
 

U KAŠTEL LUKŠIĆU
Krajem listopada na plaži Glavice, na istoku Kaštel Lukšića, započeli su najavljeni radovi na uređenju tog područja, a projekt uređenja težak je 4,6 milijuna kuna, od čega će 600 tisuća kuna financirati Ministarstvo turizma, a sa 190 tisuća kuna županijska vlast sudjelovala je u izradi projektne dokumentacije.

Prema projektu plaža je klasificirana kao Plaža kulture, a dio je većeg projekta revitalizacije urbane jezgre, koja se temeljiti  na kulturnim i turističkim sadržajima, s naglaskom na legendu o Miljenku i Dobrili te obližnjem dvorcu i perivoju Vitturi.

Radovima će biti obuhvaćeno oko 3,6 tisuća metara četvornih kopnene površine, gdje će se izgraditi šetnica s platoima za sunčanje, uredit će se zelene površine,a  bit će uređen pristup moru za invalide s pripadajućim parkiralištem. Među ostalim tu će biti i novi gat s dva kamena pera, šljunčana plaža, javni tuševi, kabine za presvlačenje, sanitarni čvorovi, javna rasvjeta, spasilački toranj, dvije montažne solarne klupe, info ploče i drugi sadržaji.
Naglašeno je i da će se radovima sačuvati postojeće hridi Studenac, Nožice, Nož i Britvulin, kao dio jedinstvene povijesne vizure Lukšića.

Početak radova teče prema planu, a više o samim radovima, rokovima i eventualnim izmjenama u uređenju, javnost i novinari imat će priliku doznati sljedećeg tjedna kada je gradonačelnik Denis Ivanović najavio posjet radilištu u društvu s novinarima i suradnicima.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: