hren

OTKLANJAJU SE KVAROVI
Javna rasvjeta na rivi u Kaštel Štafiliću i Kaštel Novom, često je tema na koju nam ukazuju naši čitatelji, tvrdeći da većinu vremena tijekom prošle zime nije radila, a čitatelji su nas obavijestili i da je navedena riva u mraku i na početku mjeseca studenog ove godine.

Isto tako, pojedini čitatelji upozorili su nas da je s radom prestala i fontana u Kaštel Starom pa ne čudi pitanje koje nam je juputio edan od čitatelja, zajedno s fotografijom.

- U prilogu je fotografija rive u Štafiliću i Novom gdje se vidi da ne radi javna rasvjeta. Ne radi već nekoliko dana, a ovako je bilo gotovo cijelu prošlu jesen i zimu… Pitam se radi li se tu o štednji struje, naročito ako je jasno da su sa odlaskom turista prestale sa radom i fontane…. Valjda je ta rasvjeta i fontana tu radi nas, a ne radi turista!!! – ustvrdio je čitatelj.

Zašto je riva u mraku i zašto ne radi fontana, pitanje je koje smo postavili nadležnima u Gradu Kaštela, a odgovor nam je stigao od upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja, u kojem kaže da se radilo o kvaru i uz odgovor priložio fotografiju rive ovih dana, na kojoj javna rasvjeta radi.

- Sva obalna rasvjeta duž cijelih Kaštela je vrlo osjetljiva na vremenske uvjete i utjecaj mora te zbog toga iz elektrosustava ispadaju pojedine dionice. Nije istina da rasvjeta nije radila nekoliko dana već je do gašenja došlo na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, a sustav je popravljen već sutradan, u petak 2. studenoga, što je vidljivo po fotografiji u prilogu od 2. Studenoga, nastaloj u  u 20.19 sati
Ostalo je isključeno jedno rasvjetno tijelo koje je bilo uzrok kvara na cijeloj dionici   a zbog lošeg stanja će hitno biti zamjenjen novim stupom.

Fontana u Kaštel Starome je zaustavljena zbog kvara na pumpi i bit će popravljena u najkraćem  roku – kazao je Čagalj.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij