hren
 

ODRŽANI DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Pravi jesenski ugođaj zavladao je ove nedjelje na kambelovskom brcu za što se, uz boje i mirise koji su se širili s brojnih štandova sudionika  22. Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, pobrinulo i vrijeme.

Vjetar uz pokoju kap kiše, ipak nije uspio pokvariti dobro raspoloženje posjetiteljima, koji su degustacijom krušnih proizvoda, a našlo se tu svega, od tradicijskih i nešto modernijih kolača i slastica do različitih proizvoda pripravljenih od plodova jeseni, ujedno sudjelovali i u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici.

Otvarajući ovogodišnje Dane kruha, održane u okviru manifestacije „Jesen u Kaštelima“, a u organizaciji Turističke zajednice i Grada Kaštela, svim sudionicima zahvalile su direktorica TZ Kaštela Nada Maršić i dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić.

-Svi su danas ovdje na svojim štandovima izložili bogatstvo plodova zemlje i prirode i stoga je jako bitno ukazati na važnost očuvanja prirode, jer ova manifestacija pokazuje upravo koliko je čovjek povezan s prirodom, te koliko je bitno njeno očuvanje jer nas ona drži na životu - istaknula je dogradonačenica Matok-Bosančić.

Proizvode od kruha, kolače te brojne druge proizvode nastale od plodova jeseni izložili su ovom prilikom  na svojim izložbeno – prodajnim štandovima kaštelanske osnovne škole, SŠ Braća Radić, Dječji vrtići Kaštela i dječji vrtić Čarobni pianino, Udruga umirovljenika Lažani, Udruge zajednice žena Katarina Zrinski i Srce za srce, Udruga Sveti Jeronim, Udruga tjelesnih invalida Kaštela, SAU Putalj  te Teta Nevena i pekara Zrno ljubavi.

A sve njih, kao i izložene proizvode koje su pripremale vrijedne ruke sudionika, blagoslovio je predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josip Periš, dok su u zabavno-glazbenom programu sudjelovali mališani iz KUD-a Putalj, dječjeg kazališta Škatula i Sućuračke amaterske udruge Putalj.

U okviru ove manifestacije održan je i Sajam plodova jeseni, na kojem su uz odgojno-obrazovne ustanove sudjelovali i  OPG-ovi i udruge, dok su zbog lošeg vremena posjetitelji ostali uskraćeni za planiranu izložbu milenijskih fotografija Šime Strikomana nastalih tijekom 14 godina u Kaštelima, kao i slikarskih i kiparskih radova nastalih na prvoj likovnoj koloniji posvećenoj staroj maslini.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij