hren
 

AKADEMSKA GODINA 2018/2019
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za dodjelu 10 tisuća državnih stipendija za studente iz pojedinih ekonomsko – socijalnih kategorija, koji traje do 6. studenog ove godine, a u isto vrijeme, u subotu, 20. listopada posljednji je dan za prijavu na gradski natječaj za stipendiranje studenata i učenika za ovu akademsku i školsku godinu.

Natječaj Ministarstva

Sredstva za dodjelu stipendija putem natječaja kojeg je raspisalo resorno Ministarstvo osigurana su u državnom proračunu i putem Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“. Sredstva su namijenjena  redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.
Prema natječaju, pravo na državnu stipendiju, u iznosu od 1200 kuna mjesečno, ostvaruju redoviti studenti upisani na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, a dodjelit će se u nekoliko kategorija.
Jedna od njih su djeca osoba poginulih,  umrlih i nestalih te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata, mirnodopskim vojnim i civilnim invalidima, a sve u skladu sa zakonskim temeljima i propisima.
Dodjelit će se i redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskoga statusa, kao i studentima s invaliditetom i studentima  koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Budući stipendisti moraju biti državljani Republike Hrvatske, a osim ove stipendije ne mogu primati niti jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora.
Za studente koji ostvaruju pravo na stipendiju iz kategorije slabijeg ekonomskog statusa  prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne smiju prelaziti 60 posto proračunske osnovice (1.995,60 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom.

Sve detalje ovog natječaja kao i potrebnu dokumentaciju, rokove i adrese na koje se prijave šalju možete vidjeti OVDJE

Do subote se možete prijaviti za stipendije Grada Kaštela

Grad Kaštela i ove će godine dodijeliti 60 stipendija za studente i učenike prema uspjehu u školi, te isto toliko stipendija za učenike i studente prema socijalnom statusu.

Gradske stipendije za učenike iznose 400 kuna mjesečno, dok će studenti primati 800 kuna tijekom deset mjeseci.

Više o gradskom natječaju možete vidjeti  OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij