hren

EUROPSKO PRVENSTVO U POREČU
Kaštelanske mažoretkinje svoje su sugrađane već navikle na medalje s velikih natjecanja, a cijelom nizu titula koje su godinama donosile u Kaštela, ovog su vikenda dodale i titulu europskih viceprvakinja u tradicionalnom mažoret plesu.

Europsko prvenstvo u mažoret plesu održalo se proteklih dana u Poreču, u organizaciji NBTA Europa i Hrvatskog mažoret saveza. Na natjecanju su sudjelovale mažoretkinje iz Norveške, Francuske, Engleske, Rumunjske, Belgije, Walesa, Njemačke, Slovenije, Nizozemske, Italije, Bugarske, Slovačke, Češke, Rusije i Hrvatske.

Kaštelanske mažoretkinje  činile su dio hrvatske reprezentacije i to u dvije kategorije, solu s rekvizitima za juniore i tradicionalnom mažoret plesu za seniore, što su Kaštelanke izborile na državnom prvenstvu koje su u travnju održalo u Solinu.

U kategoriji solo s rekvizitima nastupila je Andrea Šalov, koja je u Solinu bila brončana, te se na kraju natjecanja plasirala na 11. mjesto od 28 natjecateljica, što je vrlodobar rezultat za ovu juniorku.

U tradicionalnom mažoret plesu nastupile su seniorke Kaštelanskih mažoretkinja, državne prvakinje, kojima je za nijansu izmakla zlatna medalja, no s ponosom su ponijele titulu viceprvakinja Europe.

- Iako je samo malo nedostajalo do zlata izuzetno smo zadovoljni izvedbom naših mažoretkinja i ponosni na naslov viceprvakinja. Također treba naglasiti da su Kaštelanske mažoretkinje dugi niz godina u samom vrhu Europe u kategorijama tradicionalnog mažoret plesa, što možemo zahvaliti predanom radu i treniranju – kazali su u Kaštelanskim mažoretkinjama, a uspješan nastup djevojke su ostvarile uz svesrdnu podršku svojih trenerica Alene Rako i Ivone Bašić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij