hren

POLICIJA I OVOG VIKENDA U AKCIJI
Jučer je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provedena akcija u prometu „Brzina-MTC/MOPED“. Evidentiran je ukupno 221 prekršaj od kojih izdvajamo najznačajnije: 119 u odnosu na brzinu, 56 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 za korištenje mobitela tijekom vožnje, 2 u odnosu na zaštitnu kacigu, 2 za alkohol, 3  za upravljanje neregistriranim vozilima, te 1 zbog upravljanja bez položenog ispita.

Pojačane aktivnosti u prometu

Kao i prethodnog i ovog vikenda  na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provodit će se pojačane aktivnosti u prometu usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. Poduzimanje mjera usmjereno je na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

- Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, naročito onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, zabranu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, kao i zabranu korištenja mobitela za vrijeme vožnje i obvezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti ali i život ostalih sudionika u prometu. Apeliramo na sve vozače da posebno vode računa o najrizičnijim skupinama u cestovnom prometu – pješacima, vozačima mopeda i motocikala, kao i vozačima bicikli, te pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
- Prometna nesreća može se dogoditi svakom - stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge! – apeliraju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij