hren
 

UŽIVANJE I ZNANJE
Kako se na najljepši mogući način mogu spojiti ljepote prirode, upoznavanje zavičaja, nastavni proces, sport i rekreacija, upoznavanje s zahtjevnim zadaćama gorskih spasilaca i predivan sunčan dan, imali su priliku osjetiti učenici trećih razreda osnovne škole „Prof. Filipa Lukasa“ iz Kaštel Starog.

Četiri razreda trećaša, uz pratnju članova HGSS-a Split  i svojih učiteljica Dragane Kasalo, Suzane Bralić, Jurijane Škopljanac i Sandre Milić tako su u srijedu planinarili na Mosor.
Krenulo se s puno riječi ohrabrenja, ali i čuđenja i sumnji kako će se  grupa od 92 devetogodišnjaka uspeti na veliki Mosor.

I nije bilo jednostavno, ali uz pomoć i upute velikih i na sve spremnih članova Hrvatske gorske službe spašavanja sve je bilo puno lakše.

- Ideja se rodila planiranjem kurikuluma za novu školsku godinu i željom da se učenicima nastava učini što zanimljivijom i korisnijom. Izuzev toga svjesni smo da su djeca u današnjem svijetu digitalizacije pomalo otuđena od prirode kao izvora života te ovim primjerom skrećemo pažnju na to – kazale su učiteljice.

Tako se na najljepši mogući način nastavno gradivo, vezano za snalaženje u prirodi, umjesto u školskim klupama ponavljalo  i utvrđivalo na planini Mosor uz pravi prirodni ambijent. Uz to, učenici su se upoznali i s radom te djelovanjem HGSS-a te su njihovim vođenjem izveli različite aktivnosti koje su u opisu posla ove spasilačke službe.

Na kraju dana, oduševljenju učenika, ali i njihovih učiteljica, nije bilo kraja, a svi su pozvali i ostale učenike te sve nadolazeće generacije da slijede ovaj primjer.

Foto: Privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij