hren
 

KAKVOĆA MORA U KAŠTELIMA
Iako je počela školska godina i završili godišnji odmori te je na plažama sve manje kupača, a i nadležni uklanjanjaju „ljetne rekvizite“ s plaža i iz mora, svi koji se odluče ove dane na još poneko kuipanje na jednoj od kaštelanskih plaža neće pogriješiti. Temperatura mora nešto je viša od 24 stupnja, a i zadnje ispitivanje kakvoće mora pokazalo je da je more i dalje čisto te pogodno za kupanje.

Od 11 kaštelanskih plaža na kojima se uzorkuje more, ovog tjedna ocjenu izvrsno dobile su plaže Gojača, Kamp, Torac, Puntica, Šoulavy, Palace, Gabine i Resnik, ocjenu dobar za kavoću mora dobile su plaže Baletna i Đardin, a zadovoljavajuće je bilo na plaži Miljenko i Dobrila.

Uzorkovanje mora izvršeno je početkom tjedna po sunčanom i mirnom vremenu, uz temperaturu zraka od 26 stupnjeva.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji  zadnje ispitivanje kakvoće mora izvršeno je na 160 plaža, od kojih su 152 bile izvrsne, njih tri dobile su ocjenu dobar, a more na pet plaža bilo je zadovoljavajuće. Ocjenu dobar, uz dvije kaštelanske plaže dobila je i plaža u Bratušu na Makarskoj rivijeri, dok su uz plažu Miljenko i Dobrila ocjenu zadovoljavajuće dobile i kakvoća mora na plažama Gradac, hotela Podgorka i Plišivac u Podgori te Soline istok u Brelima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij