hren
 

OSMI DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Glumci KUU Mosor iz Gata, ove će subote, 15. rujna, na daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću, a u sklopu Dana Kaštelanskog kazališta, izvesti predstavu „Žaba“, a program manifestacije nastavit će se i u nedjelju, 16. rujna, kada je na rasporedu Dan otvorenih vrata Kaštelanskog kazališta te Storyboard radionica za djecu.

Predstava „Žaba“ donosi priču o razvojačenom hrvatskom branitelju koji boluje od PTSP-a i njegovim odnosima s okolinom. Radi se o urbanoj priči koja govori, ne samo o glavnom liku, već i o svima nama ili kako stoji u najavi predstave, o ljudima današnjeg vremena, vremena nerazumijevanja, usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom, a srećom, izlaz uvijek postoji čak i iz najtežih životnih situacija.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti prije početka predstave ispred Kulturnog centra.

Dan kasnije, u nedjelju članovi Kaštelanskog kazališta organiziraju u 17 sati, Dan otvorenih vrata svog kazališta, pri čemu će na pozornici nastupiti dvije udruge najmlađih.

- Riječ je o Školi glume Kaštela koju zadnjih devet mjeseci vodi Rubina Sarajlić,diplomirana glumica,a čiji će polaznici ponovo izvesti igrokaz Odjeća (ne)čini čovjeka za koji se na premijeri tražila stolica više. Pokazat će nam i niz vježbi kroz koje su prolazili zadnjih mjeseci, kao i poneku tajnu glume. Ujedno je ovo prilika da nam se pridruže i novi članovi jer se vrši upis za novu godinu – kazala je predsjednica Kaštelanskog kazališta, Ana Matijević.

Na pozornici će nastupiti i najmlađi članovi Dea Dia Dance studia koji će također pokazati svoje umijeće koje su stvarali zadnjih devet mjeseci, a ulaz je za sve slobodan.

U 18 sati Maja Stojić, studentica Odsjeka za film i video Umjetničke akademije u Splitu, održat će Storyboard radionicu za djecu. Storyboard je jedna od bitnijih faza u predstavljanju ideje za film. Storyboard, ili knjigu snimanja u slikama, kroz ovu radionicu pokušat će približiti mlađem uzrastu na malo jednostavniji način, kroz igranje s njihovom maštom, izrezanim sličicama iz novina ili njihovim umijećem što jednostavnijih crteža, u svrhu kreiranja filmske priče.


KOMENTARI: