hren
 

NABAVKA UZ POMOĆ DONATORA
Nakon što je prije nekoliko dana vatrogascima u Kaštel Gomilici uručio ključeve novog vatrogasnog vozila, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović ovog je pondjeljka u Kaštel Sućurcu uručio ključeve novog kombi vozila ravnatelju Crvenog križa Kaštela, Petru Boljatu

Novo kombi vozilo služit će za prijevoz osoba s posebnim potrebama, što je dio djelovanja gradskog Crvenog križa.

- Djecu svakodnevno vozimo do škola te rehabilitacijskih i drugih ustanova, poput škola u Sućurcu i Gomilici, „Juraj Bonačin“ i centra „Slava Raškaj“ u Splitu, centra „Mir“ u Rudinama, a ove školske godine imamo 67 korisnika, što je ipak malo veći broj nego smo očekivali. Novim vozilom ta će usluga biti znatno poboljšana. Vozilo je koštalo oko 350 tisuća kuna i sadrži najmoderniju opremu, a klima uređaj omogućit će ugodnu vožnju u svim vremenskim prilikama – kazao je Petar Boljat zahvalivši se donatorima uz čiju pomoć je vozilo kupljeno.

- Crveni križ već nekoliko godina obavlja prijevoz djece i osoba s posebnim potrebama s područja Kaštela, a vozila kojima to rade su iz godine u godinu starija i dotrajalija te smo se odlučili pomoći u nabavci novog kombija kako bi u ovoj školskoj godini prijevoz korisnicima bio sigurniji i ugodniji. Na žalost, na području Kaštela sve je veći broj djece s posebnim potrebama i svi mi moramo voditi što kvalitetniju brigu o njima. Ovim putem zahvaljujem se i drugim donatorima koji su omogućili da djeca dobiju novo vozilo – kazao je kaštelanski gradonačelnik, Denis Ivanović.

Grad je u kupnji kombi vozila sudjelovao sa 150 tisuća kuna, a svoj doprinos u novcu dale su i tvrtke Cemex te Zračna luka Split – Kaštela.

- Veliko nam je zadovoljstvo kada možemo pomoći aktivnostima u lokalnoj zajednici, a pomaganje lokalnoj zajednici ujedno je jedan od ključnih stupova naše politike održivog razvoja. Posebno nas veseli kada pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija, a to su djeca s posebnim potrebama i druge posebno osjetljive kategorije za koje skrbi Gradska organizacija Crvenog križa Kaštela – kratko je na zahvale odgovorio predsjednik Uprave Cemexa, Velimir Vilović.

Maloj svečanosti stavljanja u funkciju novog vozila nazočio je ovog dana i izvršni predsjednik hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt.

- Dio naših društava se specijalizirao u pojedinim aktivnostima, a tako je poznato da se društvo Crvenog križa u Kaštelima, između ostalih djelatnosti, specijaliziralo za prijevoz osoba s posebnim potrebama. Danas im želimo dati simboličnu potporu za sve što rade i poželjeti im da nastave tim putem, jer radi se o vrijednosti koja se daje svojoj sredini, a posebno obiteljima djece s posebnim potrebama, kojima ovakva pomoć makar malo olakšava svakodnevni život – kazao je Markt.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij