hren
 

OBNOVLJENA HORIZONTALNA SIGNALIZACIJA
Nakon nekoliko dana tijekom kojih se autobusi Prometa na linijama 37 i 38 nisu zaustavljali na južnom autobusnom stajalištu na Baletnoj, ovih posljednjih dana ponovo ukrcavaju i iskrcavaju putnike na toj lokaciji.

Ponovo se zaustavljaju iako ništa posebno nije učinjeno, osim što su nanovo obojane izblijedjele oznake  stajališta na kolniku.
Jesu li izblijedjele oznake bile pravi razlog prestanka zaustavljanja autobusa  nitko nam od onih koje smo telefonski nazvali u Prometu i Gradu, nije znao potvrditi ili opovrgnuti, no u Prometu su nam naveli kako bi bilo poželjno stajalište izmjestiti desetak metara na zapad ili tridesetak metara na istok, da ne bude u raskrižju.

Kako se da primjetiti, stajalište nije izmješteno jer, kako nam je ustvrdio Antonio Bartulović iz gradskog odjela za komunalu, ne postoje tehničke mogućnosti, odnosno zemljani nogostup u blizini je tako uzak da putnik ne može normalno izaći iz autobusa ili ući u isti.
Gradonačelnik Denis Ivanović kazao nam je kako je razgovarao o problemu stajališta s direktorom Prometa Tomislavom Vojnovićem i kako je postignut okvirni dogovor o ponovnom zaustavljanju autobusa. A što se tiče obnavljanja horizontalne signalizacije i redovnog održavanja, kazao je gradonačelnik, zadužena je tvrtka Prvi treptač te će provjeriti gdje je i što zapelo u njihovim obvezama.

A Prvi treptač, ovih je dana, u sklopu obnavljanja signalizacije, posebno u blizini škola, ipak obnovio boju i na ovom mjestu.

Unatoč što smo ostali bez konkretnih saznanja o točnim razlozima donošenja dvije različite odluke u Prometu u nekoliko dana, dalo bi se zaključiti da u svemu nedostaje komunikacije, ali i neažurnosti u obavljanju zadataka ili kako često u zadnje vrijeme znamo napisati, nemaru.
Jer podsjetimo se, loša horizontalna signalizacija bila je jedan od razloga zbog čega se Prometovi autobusi i prije četiri godine nisu kraće vrijeme zaustavljali na ovoj lokaciji.

Kako bilo, nakon manje pomutnje, građani i dalje mogu koristiti autobusno stajalište na Baletnoj, kao što je to bila praksa i desetljećima ranije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij