hren
 

INVESTICIJA VEĆA OD POLA MILIJUNA KUNA
Vozni park DVD-a Kaštel Gomilica bogatiji je za jedno vozilo, kamion s košarom, a gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović danas je zapovjedniku gomiličkog DVD-a Matku Braliću, simbolično uručio ključeve novog vozila.

Vozilo je kupljeno sredstvima Grada Kaštela, a koštalo je 580 tisuća kuna. Novo vozilo služit će za vatrogasne intervencije, ali i za različite djelatnosti gradskog Vlastitog pogona, koje se trebaju odvijati na visinama.

- Osim što smo se sa Županijom i drugim gradovima i općinama uključili u nabavku vozila za sva tri naša DVD-a, za što Grad izdvaja šest milijuna kuna, stvorila se potreba i za nabavkom jednog ovakvog vozila. Grad treba na vrijeme misliti na vatrogastvo jer vidjeli smo kakve su potrebe na primjeru požara u bližoj okolini prošle godine. Ništa se ne smije prepuštati slučaju, nego poduzeti što možemo i ulagati u vatrogastvo – kazao je ovom prigodom gradonačelnik Ivanović.

Gradu je, između ostalih, na ovoj investiciji zahvalio i zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica, Matko Bralić.

- Hvala Gradu i gradonačelniku. Naše društvo ima jedan kamion s košarom, ali star 20 godina, često se kvari i održavanje je skupo pa je bila nužna nabavka novog vozila. Vozilo će nam veoma dobro doći za operativne svrhe, a i Grad će ga koristiti pri uređivanju zelenih površina i komunalne infrastrukture pa je dobitak dvostruk – zaključio je Bralić.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: