hren
 

SLUŽBENI POSJET HRVATSKOG PREMIJERA
Predsjednik Vlade, Andrej Plenković posjetio je danas Divulje gdje se upoznao sa ovogodišnjom požarnom sezonom. Uz predsjednika Vlade bili su i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, predsjednik Vatrogasne zajednice Ante Sanader te brojni drugi uzvanici.

-Izvukli smo određene pouke iz požarne sezone 2017. digli smo na puno viši stupanj koordinaciju svih dionika. U odnosu na 2017. čak je 98 posto hektara manje bilo pod požarima nego prošle godine, imali smo daleko manji broj požara, koordinacija i preventiva te ulaganje u tehničke sposobnosti poput bespilotnih letjelica i kamere omogućile se da se digne dodatno sigurnost sugrađana i turista koji posjećuju Hrvatskoj, kazao je ovom prilikom premijer Plenković.

-Iza nas je godina u kojoj je bilo i požara, poplava, snijega, leda, sve smo riješili, naš sustav domovinske sigurnosti je pokazao da kvalitetno funkcionira i na tom tragu očekujem da se nastavi i dalje, dodao je premijer.

Naglasio je da je sada, nakon što su ljetni mjeseci završili, vrijeme da se iskoriste sljedeći mjeseci i da se, na temelju iskustava mnogih u gašenju požara, naprave odgovarajući planovi za sezonu 2018.

-Izrazito sam zadovoljan današnjom raspravom i očekujem od svih nadležnih institucija i svih razina vlasti maksimalnu angažiranost u procesu donošenja kvalitetnih rješenja za iduću godinu, poručio je.

Istaknuo je da je ovo prvi puta uopće da se radi ovakva analiza požarne sezone s tolikim brojem aktera. Kao ilustraciju jedne od najvećih požarnih sezona naveo je da je samo u ljetnim mjesecima ukupno izgorjela površina otoka Hvara i Paga zajedno.

-Pritom nije izgorio niti jedan ključni infrastrukturni objekt, naglasio je predsjednik Vlade.

Upitan za komentar smrti Mattea Ružića, tragično preminulog mladića u Zaprešiću te za eventualnu odgovornost ministra zdravstva Milana Kujundžića, kazao je kako se ne može se govoriti o objektivnoj odgovornosti koja bi se dotaknula ministra.

-Ministar radi svoj posao, zaključio je Plenković.

Nakon Divulja premijer se uputio na otvaranje Ureda počasnog konzulata Ukrajine u Splitu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul