hren
 

SPRETAN I SRETAN
Titulu novog prvaka svita u žabicama od subote nosi mladi Kaštelanin Ante Udovičić, koji je do nje došao u izuzetno neizvjesnoj borbi koja se odvijala u poslijepodnevnim satima na plaži Dračić u Kaštel Štafiliću.

A po titulu prvaka svita u žabicama ove je godine pristiglo čak 48 kandidata, među kojima su se našli i poneki Nijemac, Nizozemac ili Sirijac, svih generacija, no među njima se ipak nije našla niti jedna žena.
Nakon kvalifikacijske runde, u kojoj je u pet pokušaja trebalo pogađati metu i sakupiti što više punata, put za finale osigurali su Neno Jukić, Hrvoje Šuštić, Kuzma Topić, Tonći Kljaković Šantić, Ante Ćorić, Henrik Knjipstra, Ivan Melvan, Marin Banović, Ante Udovičić i Duje Kljaković Šantić.

Već nakon dvije discipline bilo je vidljivo da su pretedenti na ovogodišnji naslov Neno Jukić, Kuzma Topić, Ante Udovičić, Hrvoje Šustić i mladi Tonći Kljaković Šantić, koji je imao podršku većeg djela publike. Na kraju odrađenih svih sedam disciplina, u kojima su trebali pokazati spretnost i snalažljivost u bacanju žabica, trojac Šustić, Topić i Udovičić imali su po šest bodova, što je dovelo do pripetavanja.

A pripetavali su, gađajući metu iz kvalifikacija, u čemu je nakon četiri odrađena bacanja u značajnom vodstvu bio Kuzma Topić. U petom bacanju Topić je, iz neobjašnjivih razloga, promašio cijelu metu, dok je Udovičić koji ga je pratio s ponekim bodom zaostatka, bio uspješan i prvenstvo završio s bodom prednosti. Sličan scenarij Topiću se dogodio i prošle godine, pa je očito da se pretplatio na osvajanje drugih mjesta na ovom prvenstvu.

- Osjećaj je odličan. Nije bilo lako, bacanja su zahtjevna, a i konkurencija je bila na visokom nivou. Najteže mi je bila žabica na kvadrat, tu sam skroz falija. A što se same pobjede tiče, mislim da je prvenstveno Kuzma izgubija, a tek onda ja dobija – kazao je na kraju natjecanja Udovičić, kojem je ovo prvi nastup.

Novom prvaku ovom je prigodom pripao trofej prvenstva, Žabarun, kojeg je izradio Mislav Katalinić, a koji je ove godine bio u znaku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, čime je ekipa iz Projekta 3 Pi, još jednom željela podsjetiti na svemirski rezultat naše reprezentacije na tom prvenstvu.
Nakon natjecanja, za novog prvaka organiziran je „doček za prvaka“ u Kartolini, gdje se slavilo do dugo u noć.

Inače Prvenstvo svita u žabicama na Dračiću se organizira po četvrti put, a za njega su zaslužni ekipa iz projekta 3 Pi, Hrvoje Svalina, Marijan Dželalija te Marinko Kljajić Čimpa.

- Sve je prošlo izvrsno, od atmosfere pa do vremenskih prilika, iako su najavljivali neko ružno vrijeme. Borba je bila neizvjesna, a time i dodatno zanimljiva. I više smo nego zadovoljni  - kazao je na kraju Kljajić, na kojem se, kao i na njegovim kolegama, vidjelo da su zadnjih nekoliko dana proveli vrijedno pripremajući sve za ovo događanje, koje mnogi ocjenjuju kao veliki odmak od uobičajenih ljetnih događanja u Kaštelima.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: