hren
 

LJETNA ZABAVA U SUĆURCU
Šušur, glazba i mirisi koji su se širili mulom i rivom u Kaštel Sućurcu ove subote, bili su dio kolorita Litnje fešte koju su za svoje sumještane i sve one željne dobre zabave i druženja, organizirali članovi tamošnje KPU Kampanel.

Vrijedne ruke članova sućuračkih maškara cijeli dan i večer borili su se s tečama, loncima i vatrom, unatoč visokih 35 stupnjeva Celzija u zraku i uspješno za sve posjetitelje fešte pripremili više vrsta jela te osigurali dovoljno hladnog pića.
A na meniju su se ove večeri našli gavuni, srdele s gradela, pikantni crni rižot i prava delicija, zelena manistra s kozicama. Nisu organizatori zaboravili niti one koji ne jedu ribu i morske plodove pa ni ovog puta nisu izostali ćevapi za one koji preferiraju meso.

- Što sam jeo? Pa zelenu manistru s kozicama i pedočama. Bila je spremljena baš po mom guštu. A dica? Evo mali jide srdele, obožava ih, a maloj sam mora uzet ćevape, neće ništa drugo. Materino vlaško dite – kroz smijeh nam je rekao Nikola, koji je na feštu došao, kako je naglasio, sa sjevera Mašograda.

- Ma meni je sve bilo dobro, probala sam i ribu i rižot, a i malo ovog s kozicama. Obožavam ove vaše dalmatinske fešte gdje je sve neobavezno i opušteno, a i ovo nam je jedna od rijetkih prilika gdje možemo tijekom godine malo i zaplesati. I gdje te nitko ne gleda ni tko si, ni kako si obučen, ni što govoriš. Pravo opuštanje u dobrom društvu -  zaključila je Karlovčanka Ksenija, koja nekoliko dana svog godišnjeg odmora obavezno provede kod prijatelja u Sućurcu, i to, kako je naglasila, uvijek u vrijeme neke dobre fešta.

Punih želudaca i rashlađenog grla, Sućurani i njihovi gosti, uz obaveznu ćakulu, susrete prijatelja i smijeh, zabavili su se i uz glazbu uživo s Mirom boemom i grupom Aritmija, a riva je na kraju utihnula tek u ranim satima nedjelje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: