hren
 

USURET BLAGDANU
Nekoliko tisuća mladih večeras će, u subotu, 11. kolovoza, tradicionalno hodočastiti u Sinj uz blagdan Velike Gospe, koji organizira Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije , a među njima svake godine je i veliki broj mladih iz kaštelanskih župa

Okupljanje mladih započinje u Solinu u 19.30 sati sakramentom pomirenja te euharistijskim slavljem koje u 21 sat predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.
Nakon euharistiskog slavlja mladi organizirano kreću na put za Sinj, koji će trajati između šest i osam sati, a odmor je predviđen u Dicmu, gdje će se mladi okrjepiti i osvježiti. Cijelim putem o sigurnosti mladih hodočasnika brinut će policijski službenici, a na usluzi, ako zatreba bit će i timovi Hitne pomoći.
U 6 sati u nedjelju, za mlade hodočasnike održat će svečano liturgijsko slavlje, koje će predvodi tigeneralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu PU SD prije nekoliko dana izdala je obavijest u kojoj savjetuje sve sudionike hodočašća kao i sudionike u prometu, na potrebu dodatnog opreza.

Za potrebe hodočašća ove će noći, od 20 sati,  za promet biti zatvorena stara cesta  Solin – Klis, a svi vozači bit će usmjeravani na brzu cestu između ova dva grada.

- Upozoravamo sve vozače koji će prometovati dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.
Isto tako upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika – naveli su u svom priopćenju u PUSD.


KOMENTARI: