hren
 

MOŽETE SE I VI OKUŠATI – PRIJAVE U TIJEKU
Projekt 3 Pi ili kompliciranije kazano, trojka koju čine Hrvoje Svalina, Marinko Kljaić te Marijan Dželalija i ove godine u Kaštela dovode Prvenstvo svita u žabicama, koje će se održati u subotu, 11. kolovoza na plaži Dračić u Kaštel Štafiliću, a početak natjecanja je u 17 sati.

Najave za sudjelovanje već pristižu sa svih strana, a osim nekolicine Kaštelana titulu prvaka svita u žabicama nastojat će osvojiti i oni koji su u Kaštela stigli na odmor ili izuzetno, upravo zbog ovog prvenstva, a među njima naći će se i poneki predstavnik iz ostalih djelova Europe.

Prijave za sudionike još uvijek su otvorene, a mogu se obaviti putem Facebook stranice Projekt 3 Pi, prije samog natjecanja na Dračiću ili, kako su kazali organizatori, usmenim putem „kada vidite nekoga od njih“.

- Ulasku u samo finalno natjecanje prethodit će kvalifikacije, koje će se održati u vremenu od 17 do 18 sati, a može im pristupiti svatko, bez obzira na dob, spol, narodnost, vjeru, boju kože ili frizuru.

Zadatak u kvalifikacijama je gađati metu. Svaki igrač ima pravo na pet bacanja, dok suci zbrajaju bodove svih bacanja. Deset  natjecatelja koji su kroz kvalifikacije sakupili najviše bodova ulaze u finale, koje će se održati odmah po završetku kvalifikacija.
Finalisti će kroz sedam disciplina pokazati svoje umijeće u bacanju žabica, a za svaku disciplinu imaju pravo na pet pokušaja – stoji u obrazloženju tijeka natjecanja.

A u samom finalu pred natjecateljima će biti sedam disciplina i to „Staza“ gdje je zadatak baciti niz žabica u zadanom smjeru, „Niska žabica“ u kojoj je cilj provući žabicu ispod trstike od 15 cm, „Preskok“ u kojoj žabicom treba preskočiti prepreku od tri metra, „Suc“ pri čemu žabica mora prijeći zadanu udaljenost od 25 metara, „Ambidekstralna“ ili napraviti žabice s obje ruke istodobno, „Žabica na kvadrat“ pri čemu se žabicom moraju pogoditi dva kvadratna polja te „Korner“ odnosno  žabicom zabit gol iz kornera.

Igrač koji osvoji najveći broj disciplina postat će novi prvak svita u žabicama, koji će dobiti trofej prvenstva, djelo Mislava Katalinića, a u njegovu čast bit će upriličena i zabava pod nazivom „Fešta za prvaka“ u Kartolini.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij