hren
 

STANJE SE POPRAVLJA
Problem izlivene nafte s nekog od brodova koji su prošli Kaštelanskim zaljevom u noći sa subote na nedjelju, a zbog čega su vatrogasci iz Kaštel Gomilice tijekom nedjelje imali pune ruke posla, u ponedjeljak je bio značajno manji jer je nafte na morskoj površini i njenog mirisa u nosnicama bilo tek ponešto, u odnosu na dan ranije.

- Momci su u nedjelju radili tijekom cijelog dana i uspjeli su riješiti veći dio problema. Kako u Gomilici, tako i u Kambelovcu te Lukšiću gdje je bilo najgore stanje – kazao je kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak.

Pregledom situacije na samom terenu u ponedjeljak se moglo zaključiti kako naftna mrlja na nekom ograničenom prostoru ne postoji, ali su se na morskoj površini, ponajviše na potezu od Lukšića do Gomilice, još uvijek mogle u tragovima vidjeti naftne boje. Isto tako povremeno se je osjetio i specifičan smrad nafte.

Kakvo je službeno stanje u Kaštelanskom zaljevu pokušali smo danas doznati u Lučkoj kapetaniji u Splitu, jer je lučki kapetan u Kaštelima upravo ovog dana došao na tu dužnost pa sa cijelim slučajem nije bio niti upoznat, no nakon više poziva i upućivanja na „neku drugu službu“, odgovor iz Lučke kapetanije nismo uspjeli dobiti, iako smo lučkog inspektora nazvali desetak puta, no slušalicu nitko nije dizao.

Ovih dana Nastavni zavod za javno zdravstvo obavit će redovno uzorkovanje i ispitivanje kakvoće mora pa će njihovi rezultati ponajbolje pokazati u kakvom se moru ovih dana kupaju Kaštelani i gosti.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij