hren

USPJEŠNA AKCIJA KAŠTELANSKE ISPOSTAVE
Petorica članova kaštelanske ispostave HGSS-a Split, u akciji na sjevernoj strani Kozjaka, u noći s nedjelje na ponedjeljak, spasili su izgubljenog mlađeg slovenskog drržavljanina, kojemu će ovaj boravak na Kozjaku ostati dugo u pamćenju.

HGSS je dojavu o izgubljenom Slovencu zaprimio putem centra 112 oko 22 sata i u akciju su krenula petorica kaštelanskih HGSS-ovaca.

Na sreću izgubljenog, a olakšavajući posao spasiocima, cijelo vrijeme između njih je postojala komunikacija mobitelom pa su tako lakše utvrđene koordinate područja gdje se Slovenac nalazio, sjeverno od crkve Sv. Ivana.

Kako su nam kazali HGSS-ovci, radi se o mlađem muškarcu, triatloncu, koji je na Kozjaku trenirao, no kako ga je uhvatio mrak izgubio se u slabo prohodnom gustišu te je, nakon bezuspješnih pokušaja da se sam vrati na put, pozvao u pomoć stručnjake za ovakve vrste spašavanja.

Po dolasku spasilaca bilo je vidljivo da je muškarac dehidriran i prepun ogrebotina, no, kaku su nam kazali, na sreću nije bilo težih ozljeda.

HGSS-ovci su unesrećenog „izvukli“ i cijelu akciju uspješno završili nakon prvih pola sata ovog ponedjeljka.

Foto: HGSS ispostava Kaštela


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij