hren

Iako iz Ministarstva rada konstantno naglašavaju kako je cilj smanjiti broj korisnika stručnog osposobljavanja, posebice u javnom sektoru, novi oglas Ministarstva unutarnjih poslova tu ideju ne prati. MUP je jučer raspisao natječaj kojime za stručno osposobbljavanje potražuje preko 250 mladih ljudi. Svi oni na 12 će mjeseci raditi za novčanu pomoć od 2.752 kuna.

Ministarstvo unutarnjih poslova potražuje više od 250 osoba za stručno osposobljavanje u gradovima diljem Hrvatske. Na 12 mjeseci za naknadu od 2.752 kuna stručno osposobljavanje mogu koristiti mlađi od 30 godina. Kadar koji MUP traži je raznovrstan: potrebni su informatičari, tajnici, logističari, administrativni referenti, laboranti, daktilografi, policijski službenici…

SOR nije ukinut, ali je uvedena nova mjera zapošljavanja koju sufinancira HZZ: Doznajte tko sve može koristiti pripravništvo

Za mjesto se mogu natjecati osobe koje zadovoljavaju uvjete za stručno osposobljavanje, dakle, osobe do navršene 30. godine života, koje su u HZZ-ovoj evidenciji nezaposlenih dulje od 30 dana i nemaju više od jedne godine radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovale.

Rok prijave na ovaj javni poziv je 8 dana od datuma objave, dakle od 31. srpnja.

– U prijavi na javni poziv kandidati/kinje trebaju navesti osobne podatke (ime i prezime, mjesto i datum rođenja, OIB, adresu stanovanja, broj telefona ili mobitela te po mogućnosti e-mail adresu) te redni broj i naziv mjesta na koje se prijavljuju. Također moraju dostaviti i obrazac prijave koji mogu pronaći ovdje, stoji u natječaju MUP-a.

Pored navedenog, kandidati moraju dostaviti i određenu dokumentaciju, a koju točno i za koje se pozicije potražuju novi SOR-ovci možete detaljno doznati u dokumentu koji slijedi.

Download [178.00 B]

Podsjetimo, iz Ministarstva rada više je puta naglašeno kako se broj korisnika SOR-a mora smanjiti, posebice u javnom sektoru, te kako je ‘cilj da se mjera SOR-a postupno zamjeni zapošljavanjem pripravnika’.

U ovoj ideji Ministarstvu rada očito ne pomaže Ministarstvo unutarnjih poslova koje je u 2017. za stručno osposobljavanje tražilo 241 osobu, a ove godine traži ih još više. Ovogodišnji natječaj MUP-a, valja za kraj naglasiti, u skladu je s Planom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u MUP za 2018., prema kojemu se na stručno osposobljavanje u MUP planira primiti 269 mladih osoba. Svi oni će, uz novčanu pomoć od 2.752 kuna, imati plaćene i putne troškove čija su sredstva osigurana financijskim planom Ministarstva unutarnjih poslova.

Izvor: Srednja.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij